....nestali
....kućni ljubimci
....ekologija
....divljina
....forum
....saopštenja
....galerija
Nova godina na Tari

Planinarsko društvo Pobeda u svojim brojnim izletima često pohodi jednu od najlepših planina Srbije – Taru i to njen lokalitet Predov krst koji se nalazi na sredokraći rezervata prirode Zvezda, Brusnica, Kanjon Dervente, Ljuti breg, Bilo . . . i vrhova Tare Smiljevac [1445m], Veliki Stolac [1675m], Galinik [1305m]…

U veoma lepom planinarskom domu Nacionalnog parka Tara na Predovom krstu organizovan je doček nove 2004. godine kao lep uvod za planinarenja u naredna četiri dana. Preko 20 cm starog i novi sneg koji je pomalo padao stvorili su prirodne scene nalik onim u bajkama. Složili smo se da na Taru i Predov krst treba doći i leti zbog veoma lepih pogleda sa brojnih vidikovaca.

Planina Tara je proglašena za nacionalni park zbog izuzetno bogate flore i faune kao rezultat specificnog klimata i ortografije terena: identifikovano je preko 1000 biljnih vrsta među kojima su i mnoge prave botanicke retkosti, 135 vrsta ptica, sitni i krupni sisari, gmizavci i ribe. Za kraj ove kratke storije koja ima za cilj da vas potakne na razmišljanje o obilasku ove prirodne lepote evo i jednog citata. Dr. Etkin Klark, direktor Evropske federacije za zaštitu prirode i nacionalnih parkova prilikom obilaska Nacionalnog parka Tara 1996.god.: “Ja ovako zamišljam raj”.

   

   


vesela ekipa :)

  Taru `reklamirao`
  planinar Bojan Ćatić

Komentar

 

© 2003-2006  Životinjsko carstvo

....ko je autor?
....usluge
....kontakt
....saradnja?
zahvaljujem se....
....adrese