Welcome Guest ( Log In | Register ) · 0 New Messages
![]() ![]() |
Mar 17 2011, 07:10 PM
|
|
|
Novi član ![]() Group: Član Posts: 43 Joined: 8-February 11 Member No.: 11,505 |
moj macic koji ima 3,5 godine s vremena na vreme povrati hranu (oko jedanput mesecno).prvo smo to pripisivali izbacivanju kuglica dlake , pa onda je vet rekao da ima osetljiv zeludac...evo sad je povratio poprilično i to sav sadrzaj granulirane hrane Royal Cannin...s vremena na vreme mu dajemo i meksu hranu u kesici ali superpemijum-Schesir,i bas danas je jeo njihovu konzervicu sa lososom, ne znam da nije od toga.Inače je veseo...do sada nisam nešto bila zabrinuta, ali sad se brinem,ipak se to ponavlja ..
|
|
|
|
Mar 17 2011, 10:41 PM
|
|
|
Redovni član ![]() ![]() ![]() Group: Član Posts: 387 Joined: 17-January 09 Member No.: 7,415 |
Ako je maca osetljiva, uzmite joj hill's. Hill's ima hranu bas namenjenu macama sa osetljivim stomakom. Zove se Feline sensitive stomach adult with egg and rice.
|
|
|
|
Mar 17 2011, 11:01 PM
|
|
|
Novi član ![]() Group: Član Posts: 43 Joined: 8-February 11 Member No.: 11,505 |
hvala...mozda i da izvadi neke rezultate
|
|
|
|
Mar 20 2011, 07:41 PM
|
|
|
Redovni član ![]() ![]() ![]() Group: Član Posts: 675 Joined: 3-December 06 Member No.: 2,279 |
Pastu za izbacivanje dlake mu ubacite u jelovnik, ubacite mu i bar jedan obrok meke hrane. Najosnovnije je da mu izvadite krv jer ce se tu sve pokazati.
|
|
|
|
Dec 16 2011, 10:14 PM
|
|
|
Novi član ![]() Group: Član Posts: 24 Joined: 29-April 10 From: Beograd Member No.: 9,551 |
Pomagajte! Sličan slučaj i sa mojom macom- danas je povratila 3 puta, neku braonkastu tecnost. Poslednjih par dana sam joj davala granuliranu hranu, mada obicno jede konzerve koje joj više prijaju. Isto je bilo i pre nekoliko meseci, povracala je, a onda i pocela da odbija hranu. Veterinarka je rekla da je u pitanju gastritis i dala joj rinasek i neki antibiotik, ali zbog macine naravi (macka se boji stranaca, narocito zena) nije uspela temeljno da je pregleda, a nas troje smo morali da je drzimo kako bi primila injekciju. To lečenje je bilo jako stresno za sve, i za nas i za macu, tako da ako neko ima savet sta da uradim da joj pomognem sama, molim vas recite...
|
|
|
|
Apr 6 2012, 01:05 PM
|
|
|
Novi član ![]() Group: Član Posts: 11 Joined: 24-November 11 From: Beograd Member No.: 12,012 |
Kada mačkama uvodite novu hranu onda to radite polako i postepeno ili kad je menjate. Ista priča važi za pse. Najčešće životinja odreaguje na novu hranu prolivom ili povraćanjem jednostavno jer mikroflora zeluca i creva nije se prilagodila novom načinu ishrane pogotovo kad se radi o granuliranim hranama koje su koncentrovane. Predlog u u tim situacijama je da se daje neka lakše svarljiva hrana npr. Sensitiv Stomach Hils ili Sensible RC ili čak neka od veterinarskih dijeta.
-------------------- petkurir.blogspot.com
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 25th May 2013 - 07:46 AM |