Welcome Guest ( Log In | Register ) · 0 New Messages
![]() ![]() |
Apr 3 2009, 11:45 AM
|
|
![]() Junior ![]() ![]() Group: Član Posts: 158 Joined: 12-February 09 From: Beograd Member No.: 7,485 |
Okej, evo i ja da neshto pitam isto
Moj koker ima 5 godina i namcorast je. On stalno rezi, bilo da ga neko mazi ili da mu nesto smeta, to mu je neki nacin razgovaranja s ostatkom sveta pa cak i s drugim psima koji to cesto pogresno shvate i pocnu i sami da reze i kidisu |
|
|
|
Apr 5 2009, 07:59 PM
|
|
![]() Junior ![]() ![]() Group: Član Posts: 158 Joined: 12-February 09 From: Beograd Member No.: 7,485 |
Danas nas je jedan chopor hteo oglodati zive zato shto je kokerishka rezhao (mahao repom u isto vreme)
|
|
|
|
Apr 26 2009, 09:47 PM
|
|
|
Redovni član ![]() ![]() ![]() Group: Član Posts: 300 Joined: 17-January 09 Member No.: 7,415 |
Imamo sličan problem, tako i moja kuca s tim da ona kada napolju uzme neku kost beži od mene dok je ne pojede takođe sam u stanu i to lajanje predstavlja problem, pa kada dočekujemo goste moram da je podignem ili držim u krilu. I još nešto, u poslednje vreme nešto neće da se šeta. Ranije smo išli na kej, u park..svuda. Sada, kako je starija (ima 3 god) napravi krug oko zgrade, i odma hoće kući. Da bi je prošetala moram da je držim vezanu, u suprotnom počne da beži prema ulazu. Tako mi je pre neki dan počela bežati iz parka. Baš mi je čudno takvo ponašanje..obično sve kuce obožavaju da se šetaju, a moja samo voli da je kod kuće,ušuškana u krevetu Imate li neki predlog? Ne znam u koje doba dana bezi kuci, ali meni se desava da kad je vrucina, moja kujica (koja je inace crna), obavi sta ima i ide kuci...mozda je u tome problem? Da li pokazuje promene u ponasanju, nije vesela, takoreci, tunjava je, nece da se igra? Mozda je muci nesto? U tom slucaju je dobro posetiti vet-a. Nadam se da sam bila makar od neke pomoci A sto se bezanja i jedenja kostiju tice, dokle god je juris, ona misli da se ti igras sa njom-verovatno se tako igrate i po kuci, ona kao uzme nesto, a ti je juris...Tako sam ja prosla sa mojom kujicom....trebalo mi je mnogo vremena da je naucim da se sa kostima ne igra, odnosno, da budem ljuta kad je uzme u usta...pomoglo je...i dalje se njoj omakne ponekad, ali cim je pogledam i kazem "jel' to koska?" ona je pljune... |
|
|
|
Apr 3 2010, 05:41 PM
|
|
![]() Junior ![]() ![]() Group: Član Posts: 165 Joined: 30-January 09 Member No.: 7,455 |
Psa sam uzela sa ulice.Bretonac, muzijak.Na ulici je bio godinu dana.Mlad je ima oko 2 godine.
Problem je sto laje i vuce kada prolazimo pored drugih muzijaka.Provocira i velike pse koji ga i ne gledaju naravno dok on ne skrene paznju na sebe.Pitam se da li je to moguce resiti. Probala sam sa ne, ostro i naravno ne pustam povodac. |
|
|
|
Apr 26 2010, 10:27 PM
|
|
|
Redovni član ![]() ![]() ![]() Group: Član Posts: 300 Joined: 17-January 09 Member No.: 7,415 |
Psa sam uzela sa ulice.Bretonac, muzijak.Na ulici je bio godinu dana.Mlad je ima oko 2 godine. Problem je sto laje i vuce kada prolazimo pored drugih muzijaka.Provocira i velike pse koji ga i ne gledaju naravno dok on ne skrene paznju na sebe.Pitam se da li je to moguce resiti. Probala sam sa ne, ostro i naravno ne pustam povodac. Mozda nije provokacija u pitanju, vec strah...psi cesto laju iz straha...pokusaj da mu objasnis nekako da ga drugi pas nece napasti, nesto tipa "ne boj se, nece te" i pomiluj ga da se smiri... Ako je ipak u pitanju provokacija, on je ipak mlad muzjak i mora da se "dokaze" U tom slucaju, pokazi mu da je to sto on radi krajnje nepozeljno...psi za sve sto rade, traze odobrenje "vodje copora", a to je vlasnik. Ako se ti kao "vodja" usprotivis nekom obliku ponasanja, on ce ga promeniti |
|
|
|
Apr 27 2010, 10:29 PM
|
|
![]() Junior ![]() ![]() Group: Član Posts: 165 Joined: 30-January 09 Member No.: 7,455 |
Mozda nije provokacija u pitanju, vec strah...psi cesto laju iz straha...pokusaj da mu objasnis nekako da ga drugi pas nece napasti, nesto tipa "ne boj se, nece te" i pomiluj ga da se smiri... Ako je ipak u pitanju provokacija, on je ipak mlad muzjak i mora da se "dokaze" U tom slucaju, pokazi mu da je to sto on radi krajnje nepozeljno...psi za sve sto rade, traze odobrenje "vodje copora", a to je vlasnik. Ako se ti kao "vodja" usprotivis nekom obliku ponasanja, on ce ga promeniti Problem je sto imam am i fleksi povodac.Kada hocu da ga zadrzim ja ga povucem unazad i time ga stavljam u borbeni polozaj(uzdignite prednje sapice isturene grudi). Ne znam kako da mu dokazem da ne treba da laje. Od pocetka primenjujem reci da smirim stvar u nastanku ali taman se navikne na neke kad naidju drugi i opet isto. Nekad toliko laje da se vrti u krug, jer je vezan na ledjima. |
|
|
|
Apr 29 2010, 10:26 PM
|
|
|
Problem je sto imam am i fleksi povodac.Kada hocu da ga zadrzim ja ga povucem unazad i time ga stavljam u borbeni polozaj(uzdignite prednje sapice isturene grudi). Ne znam kako da mu dokazem da ne treba da laje. Od pocetka primenjujem reci da smirim stvar u nastanku ali taman se navikne na neke kad naidju drugi i opet isto. Nekad toliko laje da se vrti u krug, jer je vezan na ledjima. Mozda zvuci malo nehumano, ali bi mozda mogla da pokusas sa davilicom i obicnim povodcem, pa kad pocne da laje, da ga privuces k sebi. Posle par puta bi na sam zvuk davilice koja se steze trebalo da "spusti loptu", a opet, mozda ne mozes nista da uradis, jer ima pasa koji su prosto "lajavci", jednostavno su takvi |
|
|
|
Jun 10 2010, 03:27 PM
|
|
|
Novi član ![]() Group: Član Posts: 6 Joined: 4-April 10 Member No.: 9,444 |
Ja imam malog vucjaka od svega dva i po meseca...jos uvek ucimo da sedemo i legnemo,ali smo dosta zivahni...Pa imam pitanje,kada se pocinje sa dresurom kucica?Cula sam da postoji poseban program da mozemo zajedno da idemo i da postoje treneri koji bi mene poducavali kako da ga dresiram...ali on je jos mali...pa kada je vreme da pocnemo sa tim,i kada mogu da ocekujem da ce da nauci da bar ne skace po meni apsolutno svaki put kada mu nosim hranu?:-)
|
|
|
|
Jul 3 2010, 12:40 PM
|
|
|
Novi član ![]() Group: Član Posts: 1 Joined: 3-July 10 Member No.: 9,754 |
Zdravo svima, ja sam nov na forumu, danas sam se uclanio i procitao sam sve postove vezane za ovu temu, ali mi o5 treba predlog za moj problem.
Ja imam samojed-a starog 3 meseca i sad, relativno slusa, znaci, kad uzme da gricka nesto sto ne sme, ja kad joj kazem da ne dira to, ona me pogleda, ja pomerim tu stvarcicu i ok je, ne juri za njom i za tako neke stvarcice je ok, ali imamo problem kad je u pitanju nuzda i setanje. Naime, hocu da je naucim da vrsi nuzdu na terasi u posebnoj kutiji oblozenoj novinama i kupio sam one kapi sto se stavljaju, ali nikako da piski bas tamo, zadnjih par puta je piskila pored, ne znam da li to znaci da nepreduje polako ili je to samo slucajnost da se upiskila tamo...a sto se tice "vece" nuzde, ona se odvija bilo gde u stanu, pa sad ne znam dal treba da jos cekam, odnosno, da stavljam jos uvek te kapi ili jednostavno te kapi ne pale kod nje, pa moram nekom drugom metodom da je naucim...i ako moram, koju mi preporucujete? Vidim da Aleksici ovde vaze za jedne od iskusnijih, pa bi mi dobro dosao i njihov savet... E da, umalo da zaboravim, sto se tice setnje, prvo smo imali problem, da izadjemo iz zgrade, ali racunam, jos ne zna zgradu, stepenice, pa malo dok upozna okolinu, e sad sidjemo nekako iz zgrade (doduse, vrati me nekad za sprat iznad, pa se malo tu mucimo, nece da sidje odmah, ali izadjemo ispred zgrade na kraju), ali je problem sto ne voli da bude mnogo napolju, obrnemo jedan krug tu oko zgrade, malo njuska okolo i onda me vraca kuci?? Koliko znam, psi vole setnju, pa mi nije jasno, zato moja kerusa insistira da se vrati kuci?? Da li joj smeta mozda vrucina, posto samojedi imaju relativno veliku dlaku ili je nesto drugo u pitanju? Probali smo i uvece da je izvedemo, tacnije, nisam ja, nego moja sestra i majka i kazu da nije htela ni iz zgrade da izadje... Nadam se da ce mi neko pomoci ubrzo, unapred hvala za odgovore! |
|
|
|
Jul 8 2010, 03:13 PM
|
|
|
Novi član ![]() Group: Član Posts: 3 Joined: 7-July 10 Member No.: 9,771 |
Evo da pitam i ovde, na drugoj strani mi niko ne odgovara http://zivotinjsko-carstvo.com/forum/index...showtopic=10534.
Imamo muzjaka shih tzua koji je star 11 i po meseci. On je poslusan, privrzen sve naj. Medjutim postoji nesto sto nas brine i ne znamo da li se to desava i sa vasim kucama ili je nas nesto "posebno". Naime kad god ga izvedemo napolje (a tako je od prvog dana) on je maltene non stop uz nas, prati nas, uvek smo mu na oku otprilike. Ako mi hodamo hoda i on, ako mi trcimo trci i on, ako sednemo na klupu on se odmah izvali u lezeci polozaj pored nasih nogu. E sad, to je mozda nekom divna stvar, da ne bude zabune i mi smo presrecni sto je takav. Medjutim kada u park dodju druge kuce on se ni sa jednom ne igra vec samo bezi od njih, i od malih i od vecih. Omirise ih i ode. I non stop je uz nas. Za sve ovo vreme izigrao se i istrcao samo jednom, sa nekom maltezerkom. Tad i nikad vise. Neka od kuca ako napravi nagli pokret on istog trenutka okrece ledja i bezi od nje. Tuzni smo kad gledamo druge kuce kako jure i skacu, a on jadnicak nema nikog. Postoji li neki nacin uopste da ga socijalizujemo ili da dignemo ruke? Mislite li da ce se on kasnije promeniti? Druga stvar koja nam je isto tako cudna: on je UZASNO plasljiv. Ne ulazi u kuhinju, jer ne sme da hoda po plocicama, promenili smo otirac ispred vrata i on se jedva usudio da predje preko njega, sve sto je novo u stanu njega plasi, ako napravimo mali razmestaj u sobi on nikako da se nakane da udje u nju, u kolima uglavnom cvili... Da li su i vasi ljubimci, mislim na ovu rasu, takvi ???? Treca stvar, kazu nam da je debeo. Pogledajte slike pa nam kazite vase misljenje. |
|
|
|
Jul 13 2010, 05:20 PM
|
|
|
Ja imam malog vucjaka od svega dva i po meseca...jos uvek ucimo da sedemo i legnemo,ali smo dosta zivahni...Pa imam pitanje,kada se pocinje sa dresurom kucica?Cula sam da postoji poseban program da mozemo zajedno da idemo i da postoje treneri koji bi mene poducavali kako da ga dresiram...ali on je jos mali...pa kada je vreme da pocnemo sa tim,i kada mogu da ocekujem da ce da nauci da bar ne skace po meni apsolutno svaki put kada mu nosim hranu?:-) Vaspitanje psa pocinje od prvog dana od kada dodje u kucu. Dresura krece malo kasnije, i uglavnom se praktikuje dresura koju pohadjaju vlasnik i pas. Gde, kako, koliko kosta, to vec ne znam Sto se skakanja tice, postoje 2 metode: jedna je- kad skoci, podmetnite koleno. Medjutim, posto se on raduje dolasku hrane, pokusajte da ga naucite da sedne i da ceka ciniju sa hranom, hranu koristite kao nagradu. Tek kada sedne, saceka da mu se cinija spusti dole pomilujte ga, pohvalite i dajte mu dozvolu da jede. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 9th September 2010 - 07:00 PM |