Welcome Guest ( Log In | Register ) · 0 New Messages
![]() ![]() |
Mar 7 2007, 05:35 PM
|
|
![]() Junior ![]() ![]() Group: Član Posts: 280 Joined: 21-August 05 Member No.: 681 |
Mozda sam duzna sebi i Vama da stavim Danicin mail, da bi situacija bila cista i da shvatite koliko je ona zaista u frci, da ne zamerite ako Vam se nekad ne javi
------------------------------------------------------------------------- Buco, NIPOSTO NISAM NI OD CERGA ODUSTALA NEGO MI SVE ZIVO POCRKAVALO: kompjuter mi nije radio skoro deset dana, mobilac se jednostavno ugasi sam od sebe, majstori ne znaju sta mu je, mace nosim svaki dan kod veterinara na lecenje i operacije, haos i raspad sistema totalan. Konacno sam osposobila kompjuter (ako je zatisje sa moje strane, znaci da je opet sve u kvaru!), juce je Gabi uspela da me dobije, Marku sam poslala poruku i moj e-mail, TOLIKO SE RADUJEMO SVI ZA SAJT, vest je dosla bas u momentu moje maksimalne rastresenosti i straha - dok sam cekala kod veterinara da se po drugi put operise oko mom jadnom macorcicu. IZVINI NA CUTANJU - VISA SILA. UVEK KAD CUTIM ZNACI DA NEMAM VEZU SA SVETOM, DA MI JE SVE VAN UPOTREBE. IZVINI JOS JEDNOM, PRITISLO ME SVE ODJEDNOM (cak je i auto crkao ) Puno pozdrava od svih nas, i HVALA NA TRUDU ! Mace pod kontrolom a ja u raspad-sistemu ------------------------------------------------------------------------- Nadam se da ste shvatili zasto se Danica nije mogla javiti na mobitel -------------------- Dopustite da vam se predstavim, ime mi je Buca i moja najdraža boja je zelena. Ne nosim krzno, jer krzno boli; ne jedem meso, jer životinje su moji prijatelji; ne nosim nakit od slonovače i koralja, jer za ljepotu nije potrebno ubijati; ne odlazim u cirkuse gdje nastupaju životinje, jer okrutnost nije zabava; ne koristim proizvode testirene na životinjama, jer alternativa postoji; ne posjećujem zoološki vrt, jer svatko ima pravo na slobodu...........
|
|
|
|
Mar 7 2007, 11:21 PM
|
|
![]() Junior ![]() ![]() Group: Član Posts: 198 Joined: 4-February 07 Member No.: 2,656 |
BuckAsa, stvarno se ne trebas zahvaljivati, meni je drago sto sam bar malo pomogla i kako je Danica rekla "ulepsala joj dan" vescu o sajtu
Ali se ne mislim samo na tome zaustaviti, takve plemenite osobe poput gdje Danice zasluzuju da im se pomogne i ja nju i njene probleme sigurno necu zaboraviti. Pogotovo nakon razgovora s njom i iskrenog maila koji mi je uputila, ta dama i njena humanost me je stvarno odusevila! kamo srece da postoji vise takvih ljudi... A tebi stvarno hvala sto postavljas sve ove slike, vidim da znas "baratati" aparatom, a Marko je rekao da bi mu jedino trebala pomoc oko kvalitetno uradjenih fotografija koje ce postaviti na sajt... pa, mozda bi mu ti mogla pomoci oko toga A Okac, jadan u svoj svojoj nesreci imao je i puno srece sto je "dopao" Danici u ruke -------------------- [URL=http://home.planet.nl/~leuse004/frameset-hugo-en.htm]
![]() [/URL] |
|
|
|
Mar 11 2007, 01:25 AM
|
|
![]() Junior ![]() ![]() Group: Član Posts: 297 Joined: 26-September 06 Member No.: 1,945 |
Trenutno sam sdlucajno dosla do nekih para (uterala jedan davni dug), nije neka suma, ali mogla bih da dam nekih 300 dindzi, ako je to uopste od koristi, pa je pitanje, dal da dam nekome od vas (ako neko skuplja kintu za ovu svrhu) ili da uplatim na racun? Kapiram da je skroz brzvredna suma da uplacujem sama, ako neko skuplja, nek se javi, da se dogovorimo.
-------------------- HOME IS WHERE THE CAT IS!
|
|
|
|
Mar 11 2007, 11:52 AM
|
|
![]() Domaći ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Član Posts: 4,073 Joined: 23-September 06 From: beograd Member No.: 1,931 |
pa jedino da sacekas mene da ja skupim.sada nemam skupljam za azil munje...ne znam kada cu imati,ali mozes da me cekas pa i ja da izdvojim nesto i da pitam jos nekoga pa to sve da posaljemo...
-------------------- |
|
|
|
Mar 11 2007, 02:42 PM
|
|
![]() Junior ![]() ![]() Group: Član Posts: 297 Joined: 26-September 06 Member No.: 1,945 |
Vazi, javi se!
-------------------- HOME IS WHERE THE CAT IS!
|
|
|
|
Mar 12 2007, 06:01 PM
|
|
![]() Junior ![]() ![]() Group: Član Posts: 264 Joined: 24-February 06 Member No.: 1,190 |
Mene je ovo rasplakalo!!
Nek joj Bog da zdravje i sila na nju i njenih macama! Ja sam od Skopje ali sutra cu da uplatim pare za drage gospoge! Nek nam neko informira kako je prosla operacija na oko za onaj presladak macor! -------------------- Love will find a way throught paths where wolves fear to prey!
Catster |
|
|
|
Mar 12 2007, 11:02 PM
|
|
![]() Redovni član ![]() ![]() ![]() Group: Član Posts: 881 Joined: 2-February 06 Member No.: 1,108 |
Gde se to nalazi u NS, volela bih da posetim sada za vikend ove mackice i da im odnesem hrane. Gde je to tacno, ako zna neko iz NS?
|
|
|
|
Mar 13 2007, 11:21 AM
|
|
![]() Junior ![]() ![]() Group: Član Posts: 198 Joined: 4-February 07 Member No.: 2,656 |
Hvala vam svima u Daničino ime što vas je dirnula ova priča i što želite pomoći
Ja sam s Danicom svakodnevno u kontaktu zadnjih par dana jer punom parom radimo na osmišljavanju web site-a za njene mace Mogu vam samo reci da ju je jako dirnulo to kad je procitala da ovde ima ljudi koji joj žele pomoći, to ju je doslovno rasplakalo, kao i ideja za sajt koji će joj se besplatno napraviti Verujte mi, posto sam videla more slika koje "bistrimo" za sajt, situacija je čak i puno gora nego što možete zamisliti. Danica se bukvalno sama brine za sve te mace, svakodnevno ih vodi veterinaru jer su to sve mace koje su prosle razne traume i povrede ( samo juce ih je pet vodila vetu, među njima i Okca kome je opet loše)... Zato, SVAKA pomoć je dobrodosla!!! Što se tiče novčanih priloga (što joj je stvarno neophodno, jer je odraše veterinari i apoteke), bilo bi najbolje ili skupiti pa poslati poštom u dogovoru s njom, ili ako neko nekad ide za Novi Sad da joj tamo odnese ili se nadje negde s njom i to joj preda. Ako je neko iz NS, a želi pomoći na bilo koji način, najbolje nek joj ili posalje sms ili mail, (MiM POSLALA SAM TI PM)... Ako imate problem da dobijete danicu, slobodno mi posaljite pm, i ja ću je već nekako kontaktirati... Hvala vam svima još jednom što brinete Kopirala sam ovde spisak potrepština koji je Danica spremila da se stavi na sajt, čisto da vidite šta im sve treba, pa možda nešto od toga i imate a niste znali da može da pomogne, ili ako i nešto od toga želite kupiti. Malo je duže, ne zamerite: "POTREBNA POMOć Verovali ili ne ... nama je potrebno sve, pocevsi od onog sto vama vise ne treba : stari peskiri, posteljina, jorgani, jastuci, dzemperi, trenerke, jakne, ako je i iscepano nema veze, samo da ne lezimo na hladnom i prljavom. Znate da mi volimo i toplo i cisto, po tome smo poznate u celom svetu. Treba puno i stvari i deterdzenata i sredstava za dezinfekciju kako bismo ostale ovako lepe i zdrave kakve sada jesmo. KAVEZ - jedan - ali vredan jer nam "sitna boranija" bezi iz ovih koje imamo. Dimenzije: duzina 1m, sirina 0,6 m, visina 0,6 m, ima gore dva otvora i plasticno dno (nemamo pojma da li je to kavez za nas ili druge persone, ali nam odgovara, i to jako). LEKOVI Bolujemo od istih bolesti kao ljudi, samo nas jos maltretiraju i crevni i kozni paraziti, tako da je tu paleta pomoci koju nam mozete pruziti ogromna: Za crevne parazite svaka 3-4 meseca nam treba bar 100-tinak tabletica Cestala, Drontala, Pratela, Prazikvantela, a to kosta podosta jer nas je puno a i mnogi nasi muskici su tezi od 5 kg. Za melene (bebice) nam treba pasta, njih merimo na grame! Za dosadne buve koje svako malo doskakucu na nas ... i razni praskovi i Front line i ampule Neostomozana (ajaoooj, tu nam sledi kupanje!) Za ekceme, alergije, gljivice i sugice ... isto neke kremice (Nistatin, Daktanol, Canesten, Corti-vet...) Za okice-krmeljivice ... Hloramfenikol mast, kapi Neodeksametazon .... Za prljave usi isto tako treba! Prvo da se ociste (npr. Oti Clean, Epi-Otic) onda neke kapi...danima i danima Antibiotici ... i u tabletama i u kremama, mastima, praskovima (boce moramo da platimo veterinarima). Koristimo Sinoderm N, Gentamicin, Stanicid, Hidrociklin uostalom, znate vi : sta sve ljudi koriste, mozemo i mi (sem preparata na bazi joda i obicnog aspirina). Za brzo zarastanje rana ... moramo zaista brzo da zarastemo, ulica je to, pa su nam Solcoseryl mast za kozu i gel za oci jedini spas. Vitamini ... raznih vrsta, pogotovo oni u tubicama-pasticama, ne volimo svi da ih grickamo mada moramo - bolesnim i slabasnim imunoloski sistem je ravan nuli pa bez npr. Calo Pet, Vita Pet, Geri Pet i slicnih tesko da ima oporavka. WC posip ... nismo razmazene, ali posle sterilizacije, amputacije noge i drugih teskih hirurskih zahvata, zaista nije jos potrebna i infekcija kojoj se izlazemo kad koristimo obican pesak. Gadno je kad se rana zagnoji, pa temperatura i ... Bonovi za benzin ... tesko i nama i biciklisti da mlataramo gradom i po kisi i po zimi i po vrucini, vec u startu istresirani. HRANA - BILO KAKVE GRANULE, KONZERVE, PASTETICE, KESICE (jedemo i konzerve za kuce, ne smeta cak i ako je rok istekao, samo da se ne mora toliko puno i stalno kuvati). Imamo slika puno i na tu temu, kuvarice javite se ! SVE CEGA SE SETITE I STO MOZETE - POSALJITE NAM, MOLIMO VAS !" Ljudi, hvala Vam unapred!!! -------------------- [URL=http://home.planet.nl/~leuse004/frameset-hugo-en.htm]
![]() [/URL] |
|
|
|
Mar 13 2007, 12:47 PM
|
|
![]() Junior ![]() ![]() Group: Član Posts: 264 Joined: 24-February 06 Member No.: 1,190 |
Gabi kako je macak kome je operiranmo oko?I pored sve nesrece on je jedan jako sretan macak sto je dospeo u ruke koje ga neizmorno lece ,maze i vole!
Reci mi zar nema neki human veterinar koi bi namalio od cene za operacije na sve ove mace? Molim te iskontaktiraj me na lp,posalji mi tvoja msn adresa ako hoces,ja imam jaku zelju da joj nekako pomognem! Pozdrav -------------------- Love will find a way throught paths where wolves fear to prey!
Catster |
|
|
|
Mar 13 2007, 02:50 PM
|
|
Eleonora, hvala ti
Poslala sam ti lp. -------------------- [URL=http://home.planet.nl/~leuse004/frameset-hugo-en.htm]
![]() [/URL] |
|
|
|
Mar 13 2007, 11:10 PM
|
|
![]() Junior ![]() ![]() Group: Član Posts: 159 Joined: 14-August 06 Member No.: 1,759 |
SVI ste divni - posebno Gaby, Marko, ali i ostali !!!
Svaka cast !!! |
|
|
|
Mar 14 2007, 01:30 PM
|
|
Evo par sličica Daničinih maca za sve koji se interesuju
Malo su male, ali nadam se da ce se ipak videti... Deo ekipe Čuveni Okac... na putu ka ozdravljenju. Nako silnih terapija i injekcija, sad mu je malo bolje Kad smo gladne ne biramo, dobro dođe i konzerva za kuce -------------------- [URL=http://home.planet.nl/~leuse004/frameset-hugo-en.htm]
![]() [/URL] |
|
|
|
Mar 14 2007, 01:36 PM
|
|
Ima nas i sa kožnim bolestima, ali Dana nas sve leči Karantin za male bolesnike Novo pridošli član - Mene je juče Dana našla, neko mi je razbio sve zube, ostala mi samo tri očnjaka, sav sam bio krvav i gnojav, i ne znam kako ću ubuduće jesti... [img]http://i151.photobucket.com/albums/s156/azil-oaza/maca6.jpg[/img] Ni ja ne znam kako ću ubuduće jesti, jer mi je prazna posudica... možda još ima nešto na dnu -------------------- [URL=http://home.planet.nl/~leuse004/frameset-hugo-en.htm]
![]() [/URL] |
|
|
|
Mar 14 2007, 01:40 PM
|
|
Život na visokom Uvek je gužva na vrhu Još malo visinskih priprema... [img]http://i151.photobucket.com/albums/s156/azil-oaza/maca4.jpg[/img] Ali ima nas i komjuterski obrazovanih... -------------------- [URL=http://home.planet.nl/~leuse004/frameset-hugo-en.htm]
![]() [/URL] |
|
|
|
Mar 14 2007, 01:50 PM
|
|
jupiii...hrana mada ima nas i koje grickamo semenke, kad nema ništa drugo... Neće niko u kavez, ali kad se mora... bolje i to nego ulica [img]http://i151.photobucket.com/albums/s156/azil-oaza/maca12.jpg[/img] Mene dana nije nikad prežalila, jedina sam maca koji nije mogla da izleči. Na njenim rukama otišla sam iza duge... -------------------- [URL=http://home.planet.nl/~leuse004/frameset-hugo-en.htm]
![]() [/URL] |
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 8th September 2010 - 12:37 AM |