IPB

 

 

Welcome Guest ( Log In | Register ) · 0 New Messages

Profile
Personal Photo
Rating
 
Options
Options
Personal Statement
Svetlana doesn't have a personal statement currently.
Personal Info
Svetlana
Redovni član
64 years old
Gender Not Set
Nadalj Vojvodina
Born Aug-15-1953
Interests
psi
Statistics
Joined: 7-March 06
Profile Views: 3,586*
Last Seen: 4th May 2012 - 12:00 PM
Local Time: Jan 20 2018, 09:20 AM
307 posts (0 per day)
Contact Information
AIM No Information
Yahoo No Information
ICQ No Information
MSN No Information
* Profile views updated each hour

Svetlana

Član

***


Topics
Posts
Comments
Friends
My Content
16 Sep 2011


Poznastvo sa Aleksandrom proširilo je moje vidike i pojasnilo mi pojam odgovornosti i neodgovornosti.
Sve je počelo sa jednom tužnom slikom psa zvanog Vuki koji je objavljen na sajtu Životinjskog carstva koji je nudjen za udomljavanje.
Znajući da bi Vuki mogao naći dom u Nadalju stupila sam u kontakt sa Aleksandrom i ponudila joj udomitelja.Sećam se da sam joj tada rekla da čovek koji želi da uzme Vukija ima malu decu...
Vuki je stigao u Nadalj i činilo se da će sve biti dobro ali ...
Kako sam kasnije saznala od Slavena čoveka u čijem je pansionu Vuki bio oko godinu i po dana o Vukiju nije bilo sve rečeno i mnogo toga o njemu se nije znalo.
Nije mi bilo rečeno da Vuki ne voli malu decu jer da jeste ja sigurno ne bi pristala da se on dovede u porodicu sa decom,jer bez obzira koliko ja volim životinje ne bih se igrala sa teretom odgovornosti za nečije ujedeno ili unakaženo dete.Kada sam pitala Aleksandru kako je mogla da dovede i ostavi Vukija u porodici sa malom decom rekla mi je da ona nije socijalni radnik i da je baš briga za Simino dete da je njoj važno da psu bude dobro.
Ovih dana sam od Aleksandre saznala da se njoj Sima uopšte nije dopao,ni on ni okruženje za Vukija ali joj to nije smetalo da Vukija ostavi kod Sime jer se oslanjala na moju preporuku što je pomalo neozbiljno pošto me nije poznavala.Takodje joj se nije dopalo ni to kako Sima razmišlja o postupanju sa agresivnim psima ali to takodje nije bila prepreka da Vuki ostane u Nadalju.
Kada se Vuki malo okuražio i postao siguran da će mu biti dobro na videlo je izašla njegova prava narav.Prvo su to bili drugi psi da bi se desilo ono što nikako nije trebalo a to je napad na dete.
O svemu ovome obavešten je Slaven koji je Aleksandri preneo šta se dogodilo i da će Vuki biti udomljen na jednom salašu...no ni tada nije bilo reakcije sa njene strane u smislu da se po Vukija dodje i da se vrati u Beograd..
Inače obaveštavana sam od Sime o tome da je interes za Vukuja od strane Aleksandre u početku bio intenzivan da bi vremenom slabio.
Na prošlogodišnjem Danu zdrave hrane Aleksandra mi je prišla i ja je u prvi mah nisam ni poznala da bi me u jednom popriličnom arogantnom maniru pitala za Vukija.Bila sam u gužvi i rekla sam joj da se čuje sa Simom i da se dogovore oko vidjenja.
Sa Simom se nije uspela dogovoriti jer je on radio kod privatnika i nije mogao da sa njom ide na salaš i onda je počelo...
Veoma brzo sam se našla na listi za odstrel kao neko ko je muljator i neko ko je saučesnik i sumnjivim rabotama oko udomljavanja.To što se neko poziva na mene ne znači da ja o tome bilo šta znam i da se to radi sa mojom dozvolom.Mogu i ja tako da se pozovem na predsednika države pa ne znam da li bi svako u to poverovao.Tu se pojavio neki Pedja iz Srbobran koji je lagao da je koordinator Azila u Nadalju(koji ne postoji i nije ni postojao) i tražio pse za udomljavanje.Možda bi bilo lakše i manje bolno da su me ti od kojih je Pedja tražio pse kontaktirali i proverili da li on govori istinu nego što su me prozivali i pljuvali.Sve ovo je kulminiralo na ovogodišnjoj manifestaciji Dan zdrave hrane na koju je Aleksandra kao i prošle godine došla nepozvana i nije kao što je negde napisala došla da bi samnom razgovarala i neke stvari raščistila nego joj je cilj bio napad na mene.Provocirala je i tražila da se fizički obračuna samnom preteći da će mi polomiti kukove koje sam operisala,nazivajući me svakavim imenima i optužujući me za Vukijevu sudbinu.U nedostatku argumenata polila me je sokom nakon čega sam je ja opsovala... odnosno pojasnila sam joj kako se i sa čim ili kim leči histerija...Za sve ovo postoje brojni svedoci.
Svedoci koji su zapanjeni količinom nekulture koji je Aleksandra pokazala.Doći nepozvan na jednu manifestaciju i ponašati se tako kako se ona ponašala je veliko nepoštovanje mesta na kojem se nalaziš i domaćina istog.Nije mi jasna ta ogromna agresivnost koja je ispoljena prema meni jer bi bilo logičnije da se obratila Simi kojem je Vukija i dala.
Takodje osećam potrebu da kažem i nekoliko reči o Simi.Za sada nisam otkrila da Sima nešto loše radi sa psima sem što stvarno ume da pridje i najagresivnijem psu i da ga smiri.Sima je mnoge pse koje je našao vezane u ataru ...odnosno ostavljene vezane da umru donosio kući,gde su lečeni.hranjeni i kada su se oporavili udomljavani su.Simi se prebacuje što traži „opasne“ pse što je samo rezultat onog što neki ljudi traže,odnosno psi koji su im potrebni za čuvanje nečega ili nekoga.To ne znači da su to psi za borbu.Nisu svi predodredjeni za svileni jastučić i boravak u sobi.Nadam se da to bar znamo i da zbog toga i postoje razlike u rasama.
Mnogo puta sam pomogla Simi obezbedjujući mi hranu,tablete za gliste kao i pomoć veterinara.Da Sima trguje sa psima imao bi pare i ne bi mu trebala moja pomoć.
Svega ovog ne bi bilo i do svega ovog ne bi došlo da se govori istina.Mnogi zaštitari su skloni da sakriju istinu o pravoj naravi psa kojeg udomljavaju pa se onda kada se problem pojavi brane tako što krivicu prebacuju na drugog.Takodje imate i one koji vam traže sliku psa,otisak šape,koji ne žele da ga posećuju da se pas ne bi traumirao da bi za nedelju dve to pozorište prestalo i da bi se „nezaboravljenog“ psa setili tek ponekad i po potrebi.
Zaprećeno mi je od strane Aleksandre i njene drugarice Jasmin da će one sprečiti sva moja buduća udomljavanja.Ja takodje planiram da sve ljude koje poznajem upozorim da nikako ne uzimaju pse koje na udomljavanje bude nudila Aleksandra jer će sebe nepotrebno uvući u problem
7 Sep 2011
Rex
Danas sam slikala REX-a kako bi demantovala optužbe Mirjane Sakić kako je on udomljen u Nadalju uz moje posredovanje i kako mu se gubi svaki trag.REX je živ i zdrav,malkice se ubucio.
Nisam kriva što se za REX-a već dugo niko ne raspituje.Takodje sam optužena da sam neprijatna kad me nazovu vezano za udomljene životinje što nije tačno.Sa ženom koja je REX-a donela u Nadalj sam se čula jako davno i volela bih da mi kaže da li sam neljuvazna ili ne.
Takodje ne mogu da odgovaram za ljude koji se prilikom traženja pasa za udomljavanje pozivaju na mene jer to sigurno ne rade uz moju sagsnost.
Ubuduće ako se na mene pozove kontaktirajte me da to sasečem u korenu.
Attached File(s)
Attached File  DSCN1339.JPG ( 136.87K ) Number of downloads: 30
Attached File  DSCN1344.JPG ( 120.45K ) Number of downloads: 21
Attached File  DSCN1341.JPG ( 121.18K ) Number of downloads: 19
Attached File  DSCN1342.JPG ( 118.42K ) Number of downloads: 13
 
23 Jan 2011
Poslušan,umiljat,dobar čuvar...
Attached File(s)
Attached File  135598_153971664652180_100001180412516_282851_1965678_o.jpg ( 120.04K ) Number of downloads: 15
 
Last Visitors


30 Dec 2011 - 15:55


10 Oct 2011 - 15:38


26 Sep 2011 - 13:20


2 Aug 2010 - 17:27


3 Jul 2010 - 15:46

Comments
Other users have left no comments for Svetlana.

Friends
There are no friends to display.
Lo-Fi Version Time is now: 20th January 2018 - 10:20 AM