IPB

 

 

Welcome Guest ( Log In | Register ) · 0 New Messages

Profile
Personal Photo
Rating
 
Options
Options
Personal Statement
Felis Serbica doesn't have a personal statement currently.
Personal Info
Felis Serbica
Novi član
Age Unknown
Gender Not Set
Sediste: Todora Dukina 89, Beograd
Birthday Unknown
Interests
FELIS SERBICA je novo udruženje gradjana ljubitelja i odgajivača mačaka osnovano 10. juna 2007. u Beogradu. Za cilj ima promociju i popularizaciju felinologije kroz rad na zaštiti mačaka, podsticanju uzgoja, nege i registracije rasnih po postojećim svetskim standardima, edukaciji članova i ostalih zainteresovanih, podsticanje pozitivne etike i razvitka ekološke svesti društva.
Statistics
Joined: 13-April 07
Profile Views: 1,316*
Last Seen: 7th March 2008 - 11:57 PM
Local Time: Feb 21 2018, 03:30 AM
34 posts (0 per day)
Contact Information
AIM No Information
Yahoo No Information
ICQ No Information
MSN No Information
* Profile views updated each hour

Felis Serbica

Član

*


Topics
Posts
Comments
Friends
My Content
17 Apr 2007
Felis Serbica

Dragi mačkoljubci,

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da je u toku proces osnivanja novog felinološkog Društva. Ime društva Felis Serbica je stara ideja doajena jugoslovenske felinologije, pokojnog gospodina Laszla Szlivke uz čiju pomoć su osnovana gotovo sva felinološka društva u Jugoslaviji, kojeg na ovaj način želimo da se setimo i ispoštujemo.

FELIS SERBICA je udruženje gradjana ljubitelja i odgajivača mačaka koje za cilj ima promociju i popularizaciju felinologije kroz rad na zaštiti mačaka, podsticanju uzgoja, nege i registracije rasnih po postojećim svetskim standardima, edukaciji članova i ostalih zainteresovanih, podsticanju pozitivne etike i razvitka ekološke svesti društva.

Osnivači su dali osnovne odrednice za ciljeve društva, ali svako od ljubitelja može doprineti svojim predlozima, jer rad na Statutu još nije okončan. Krajnji cilj podsticanje pozitivne etike i razvitka ekološke svesti društva je globalan i mnogo dublji od postojećih udruženja u zemlji. U ovaj projekt ulazimo sa nadom da ćemo oživljavanjem pozitivnih ideja, kvalitetnim radom i omasovljavanjem, stvarajući pozitivne uzore dobiti šansu da utičemo na mlađu generaciju, podižući standarde čuvanja i uzgoja rasnih mačaka, utičuči na poboljšanje postojećih zakona u vezi zaštite i prava životinja i u krajnjoj liniji da utičemo na evoluciju svesti društva.

Planiraju se brojne akcije društva od edukativnih predavanja i savetovališta do raznih konkursa namenjenih uključivanju dece u felinologiju, izložbi različitog karaktera (revijalne, specijalke, ocenjivačke). Od prihodovanja i sponzorstva predviđena je pomoć azilima za mačke, financijska podrška za testiranja rasnih i sterilizaciju i program udomljavanja napuštenih mačaka.

Uzgojna pravila za vlasnike rasnih mačaka, imajući u vidu trenutno stanje na našoj felinološkoj sceni, opredelili smo se za krajnje fleksibilan pristup ovoj osetljivoj materiji i odabrali Uzgojni pravilnik međunarodnog felinološkog udruženja FIFe. Uzgojni pravilnik Felis Serbica neće se baviti uslovljavanjem i ograničavanjem odgajivača, već će primarni akcent biti na uslovima držanja i zaštiti zdravlja mačaka. U želji da što pre dosegnemo evropske standarde predvideli smo kriterijume po komima svaka odgajivačnica rasnih mačaka može poneti naziv "Cattery of exelence" kao i nagrađivanje najuspešnijih u uzgoju i izložbama, udomljavanju, pomoći azilima, zaslužnih za edukaciju ili promotere dobrog druženja.

Disciplinska pravila društva, imajući u vidu dobrovoljno članstvo, su predviđena kroz preusmeravanje i pomoć članovima. Felis Serbica će se primarno baviti podsticanjem i nagrađivanjem uspešnih, što treba da pomogne ostalima da slede pozitivne uzore.

Statutom je predvidjeno da Felis Sebrica postane član neke šire međinarodne felinološke asocijacije i to one u čije bi se standarde uklopile rase i varijeteti mačaka naših članova. Obzirom na postojeća pravila FIFe da iz jedne zemlje samo jedno udruženje može predstavljati zemlju, a da rešavanje našeg potencijalnog statusa u FIFe traži vreme i nespremnost naših članova da i nadalje otplaćuju dugovanja društva iz Srbije koje je FIFe član, prinuđeni smo da izaberemo drugo rešenje. Uzimajući u obzir priznate rase i varijetete, kao i broj potencijalno sestrinjskih klubova i izložbi u susednim zemljama na kojima bi naši članovi izlagali, imamo stav da je za naše uslove najjednostavnije i najprihvatljivije učlanjivanje u TICA.

Rad društva je transparentan i Statutom je osigurana javnost rada, dostupnost informacija svim zainteresovanima, kao i saradnja sa drugim društvima istog ili sličnog usmerenja.

Za uspeh ste nam potrebni svi vi koji volite mačke. Zato vas pozivamo da nam se pridružite. Statut i prava članova su koncipirani tako da svako može sebe da vidi u aktivnostima ovog udruženja: vlasnici domaćih mačaka i mešanaca, vlasnici rasnih, oni koji vole izložbe i oni kojima je primarna zaštita. Članovi mogu biti i oni koji nemaju mačku, a ljubitelji su prirode, životinja, a posebno mačaka, svi koji osećaju potrebu da deo svog vremena daruju za dobrobit životinja i budućnost vide u humanijem društvu.

Pozivamo sve koji žele da postanu članovi Felis Serbica da pošalju svoje podatke na našu e-mail adresu. Svako ko želi da se uključi u rad novog društva i oni koji bi želeli da nam pomognu dobrodošli su. Na svaki vaš mail odgovoriće naš privremeni sekretar. Obaveštavaćemo vas o svim novinama.

Zahvaljujemo Ćatić Goranu, uredniku sajta na ustupljenom prostoru, i kako ga u odnosu na sadržaj ovog sajta vidimo kao osobu blisku našoj ideji, očekujemo njegovu podršku i učešće u aktivnostima društva.

Grupa osnivača 1069[1].gif 16_1_14[1].gif 16_1_19[1].gif
Last Visitors


6 Feb 2012 - 15:45


10 Nov 2011 - 20:42


24 Jan 2010 - 19:30


18 Jan 2010 - 22:52


23 Nov 2008 - 20:11

Comments
Other users have left no comments for Felis Serbica.

Friends
There are no friends to display.
Lo-Fi Version Time is now: 21st February 2018 - 04:30 AM