Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Da Li Ste čuli Izvaju "veterinarke"
Zivotinjsko carstvo forum > Najvažnije sobe na forumu > Zaštita prava životinja [i obaveze vlasnika]
cickica
Zista tužna vest o pokolju jagnjića u nekom domaćinstu u Kraljevu....tuga. Uvek se pitam kako ih dobro ne obezbede.... icon_no.gif icon_no.gif icon_no.gif

Kako su rekli na TV još se ne zna da li se tadii o psima ili nekim drugim životinjama, a veterinaraka (tako je bar pisalo dok je pričala) je na pitanje kako će rešiti taj problem, jer je prethodno izjavila da je to već treći slučaj, kratno rekla "pse treba uništiti"

Molim vas, pogledajte tu izjavu!

Molila bih organizacije da reaguju na ovo sramnu izjavu nekog ko se školovao da birine o životinjama i podnesu prijavu

Inače posle su seljani rekli da strahuju za svoje živote i živote dece zbog čopora pasa, a da zakon zabranjuje da ih ubijaju...a veterinarka izgleda nije pročitala zakon!
Ozloglasena
Zaista ne razumem u čemu je razlika između pokolja jagnjića od strane pasa i od strane domaćina koji su već naoštrili noževe za pokolj pred Uskrs.
Ljudi imaju pravo da uništavaju sve ostale vrste na planeti, zar ne, jer su sebe proglasili za razumna bića?

amateracu
Kao sto se videlo,oni su vec za pokolj optuzili "pse"ili "psa"...Da li neko pregleda te zivotinje,pa da sa sigurnoscu moze da kaze kako je i od cega ovca ubijena? Ili cemo lupetarati,cudi me da ponovo nisu optuzili vukove za klanje...
ginseng
Bravo, Ozloglasena!

Jadni jarići, jadne sve životinje!

Ali rekla bih da razlika postoji, čovek je milion puta gori, jer to radi svesno, pas instinktivno!
cickica
Da ne brinete, u Kraljevu je, kako su rekli , već proglašeno besnilo. Gle čuda!
Balkanka
Gle, cuda, kako nadlezni uvek nadju nacina da ubijaju pse!
cickica
2. april 2010. | 19:32 | Izvor: B92 Kraljevo -- U poslednje dve nedelje u užem delu grada Kraljeva došlo je do nesvakidašnjeg pokolja stoke.

Na osnovu izveštaja veterinara i komunalne inspekcije utvrdiće se da li su u pitanju psi lutalice ili neka druga životinja. Jutrošnji napad je Dejanu Tomoviću u naselju Žiča usmrtio devet životinja. Meštani strahuju zbog daljih napada nepoznatih životinja i najavljuju organizovanje straže.

Teme
Zaštita životinja

Domaćinstvo Dejana Tomovića nalazi se na svega 5 kilometara od centra Kraljeva. Ova uzorna porodica bavi se stočarstvom više iz hobija, jer u gusto naseljenoj zoni Žiče drugačije nije ni moguće. Uz okućnicu ovce, koze, ukrasna perad, ptice, psi i mačke. Pravi mali životnjski vrt.

Jutros je za njih bio pravi šok kada su otišli da nahrane stoku. Dejan nije mogao da komentariše, ali nije krio svoje suze.

Njegov rođak Stevan Janjić kaže da je čuo lavež pasa oko četiri sata ali niko nije slutio da će doći do ovakvog pokolja stoke.

“Ovo su stvari koje se neretko dešavaju.Čopori pasa šetaju slobodno. Oni su zaštićeni dok mi strepimo da li će nam napasti i decu kada se uveče vraćaju iz škole. Dejan sa razlogom ne može da priča, pa on je mnogo ljubavi truda uložio u ovo. Nije stvar samo materjalne prirode”, kaže ovaj meštanin

Na teren je izašla veterinarska ekipa i Komunalna inspekcija. Nažalost ovaj slučaj nije usamljen jer je u poslednje dve nedelje na području grada evidentirano još dva pokolja u Kovačima i Bunjačkom Brdu, gde su gubici za vlasnike takođe veliki.

Vetrinar na uviđaju Milka Kepčija kaže da je jedino rešenje da se psi lutalice pod hitno unište, jer postoji opasnost i od širenja zaraze.

“Ja ne mogu pouzdano da tvrdim, sumnjam na pse lutalice. Ujedi na uginulim i ranjenim životinjama i šape asociraju na velikog psa. Dalja obdukcija i analize utvrdiće o kojoj životinji se radi, a taj posao će odraditi više instance”, kaže Kepčija.

Daljom obdukcijom, dakle, saznaćemo da li su u pitanju psi ili neka druga životinja
. Masakrirane ovce i jarići nisu odneti niti pojedeni, kao u slučaju kod Milenkovića u Kovačima.

Ograda visoka metar i po i obezbeđen obor, očigledno za ovu neman nije bila prepreka, jer je u svom zlodelu usmrtilo devet životinja.

Mladen Budimir, komunalni inspektor, kaže da dalja akcija mora biti usmerena na hvatanje tih životinja, no nemoguće je sa malim brojem ljudstva pokriti teren.

“Znate da je Kraljevo proglašeno zonom besnila, i ovaj problem mora biti rešen jer bez obzira da li imamo jednu životinju ili se suočavamo sa čoporom, potencijalna su opasnost po druge životinje”, kaže on.

Materjalnu štetu Tomovići mogu da nadoknade od gradskih vlasti u slučaju da se dokaže da su u pitanju psi lutalice, no meštani više strepe za bezbednost dece, jer su čopori pasa česta pojava.

Stevanj Janjić kaže da meštani razmišljaju da uvedu i straže.

“Nemoćni smo. Vidite da smo sva dvorišta ogradili, da je to sve uređeno, ali sada niko ne može mirno da spava. Šta da je Dejan ušao u obor dok je neman bila unutra. Pa i njega bi usmrtio. Zakon i država štiti životinje, pa mi moramo da se zaštitimo sami, ako to državni ili čiji organi nisu u stanju. Ne znam ali ćemo se nekako organizovati, ima ovde i lovaca. Ne znam nisam pametan”, kaže on.

Zbog napada pasa lutalica na građane Kraljeva, lokalna vlast je za odštetu od ujeda, pre tri godine izdvojila 70 milona dinara. Zakon o dobrobiti životinja ne dozvoljava eutanaziju, tako se ljudi pitaju ko će njih da zaštiti.

http://www.b92.net/info/vesti/index....&nav_id=422067
amateracu
"Neman"! Jos malo,pa ce preci na vile i zmajeve!
cickica
Evo je gospodja koja smatra da lutalice treba unistiti, a nije ni dokazano da su oni zaklali jagnjice.
Alfie
Mesarka,
To su ti seoski veterinari sto vrse oplodnju krava i stroje prasce.
pas je bre za nju egzotika
Ovako produhovljena pojava govori sve
Samo joj nedostaje sekira
Djovani:O)
QUOTE(cickica @ Apr 3 2010, 09:11 PM) *
Evo je gospodja koja smatra da lutalice treba unistiti, a nije ni dokazano da su oni zaklali jagnjice.

Ja ovde ne vidim ni jednu gospodju rolleyes.gif

Slazem se sa Alfie.
danicad
QUOTE(Alfie @ Apr 3 2010, 08:25 PM) *
Mesarka,
To su ti seoski veterinari sto vrse oplodnju krava i stroje prasce.
pas je bre za nju egzotika
Ovako produhovljena pojava govori sve
Samo joj nedostaje sekira

Rekla bih i metla da poleti!
thumbsup.gif thumbsup.gif thumbsup.gif
Bravo Alfie!
NinaK
Besnilo???Koji to besan pas skace preko ograde od metar i po i kolje devet zivotinja? Koja je ovo budalastina???
Koji pas uopste skace metar i po u vis preko ograde i iz ciste "razonode" kolje devet ovaca? A vlasnik ima svoje pse, koji su, dok je ovaj klao ovce, radili sta???Turpijali nokte, bili u solarijumu?
Cela prica toooliko nema veze s mozgom, da nemam reci...
Po mojoj slobodnoj proceni, rekla bih da zmajevi i vilenjaci nemaju veze s ovim...ovo mora da je vukodlak, nema drugog objasnjenja...
NinaK
A ONO sto je dalo izjavu (kazem "ono" jer zaista ne mogu drugacije da definisem to bice), ako je ona zavrsila veterinu, ja sam marsovac!!! Ono nije veterinar, ono je kasapin najobicniji...ono, pise joj na kapiji "koljem po kucama" i ispod broj telefona.Uzas.
pirgo
QUOTE(amateracu @ Apr 3 2010, 11:16 AM) *
"Neman"! Jos malo,pa ce preci na vile i zmajeve!

Stephen King "Misery"... ko je gledao taj film slozice se da je doticna mogla da igra glavnu ulogu
NinaK
QUOTE(pirgo @ Apr 4 2010, 08:31 PM) *
Stephen King "Misery"... ko je gledao taj film slozice se da je doticna mogla da igra glavnu ulogu

Hahaha, ma Misery je malo dete za ovog monstruma na slici.
barakuda
Ma cim je nesto nepoznato u pitanju je djavo, demon, chupacabra ili neki druga religiozna naucno fantasticna budalastina. I naravno nepoznata zivotinja posto neznamo sta je odma je treba ubiti i ostaviti na drvetu da truli i da nam sluzi kao trofej i dokaz seljackog primitavizma i neobrazovanosti.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/4...-nepoznata-zver

amateracu
To sto su ubili je Kuna najverovatnije...
Milica
Jeste li sigurni da ovo nije citat iz neke pripovetke o vampirima iz pretproslog veka? Koji primitivizam, samo jos fali beli luk.
NinaK
Mngo je ova "neman" meni dlakava za vampira...ja bih ipak rekla da se radi o vukodlaku...mada, citajuci komentare, tamo svi tvrde da je chupakabra koju su NATO zlikovci izbacili iz aviona...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.