Help - Search - Members - Calendar
Full Version: PriČa Se Da Se Zna Ko Je Osakatio Milu!
Zivotinjsko carstvo forum > Najvažnije sobe na forumu > Zaštita prava životinja [i obaveze vlasnika]
cickica
Danas sam, dolazeći na posao, popričala sa ženom koja hrani kucu blizu zgrade gde radim. Ona je dežurala ispred zgrade pored kuce koju hrani, jer je komšija pretio da će ih pobiti i otrovati, a jedu je već pogodio kamenom u glavu i napravio joj čvorugu. Kuce su sterilisane, čipovan i vakcinisane, mirne....Kućice im redovno ruše, ljudi su napravili novu, ali ne smeju da stave. Zamolila sam je da obavesti novinare i policiju....Umsto B 92, greškom rekoh Studio B i ona mi reče, da joj je "neko" sa studia B (nije želela da mi kaže njegovo ime, i ako ga zna, pa stoga pretpostavljam da ne raznosi kablove, neko da je "poznat"), kada ih je zvala rekao da bi on svim psima odsekao noge kao što su Mili!...ostala sam u šoku i neverici da neće njegovo ime da obelodani. Pa taj manijak treba da visi na stubu srama, a ne da radi na nacionalnoj tv...uz to žena mi reče da gradom kruži priča da je ustanovljeno ko su zločinci koji su odsekli noge Mili, ali da se o tome ćuti, jer se radi o "nacionalnoj manjini" i "verskom obredu", pa stoga ne bi bilo zgodno da priča dospe u javnost, jer bi se verovatno mnogo toga "uzburkalo".....

JA SAM ZATEČENA I ŠOKIRANA DANAŠNJIM SAZNANJIMA!!!!!

NAPOMINJEM DA SA PRIČU ČULA DA NE ZNAM DA LI JE SVE TAČNO, MADA NE VIDIM ZAŠTO BI ŽENA O TOME LAGALA, PA ME ZANIMA DA LI NEKO OD VAS IMA SLIČNA SAZNANJA ILI I VI ZNATE, A O TOME "ĆUTITE"
Aska & Juca
Od kada se sve to izdesavalo sa Milom, neprestano razmisljam o tome i motam po glavi ko bi to mogao uraditi i iz kojih razloga. Stanujem u neposrednoj blizini gde je Mila pronadjena i od onda stalno brinem za pse koji se povremeno na dan ili dva pojave u Medaku 3 pa nestanu,bojim se da u tom svom lutanju ne naidju na te monstrume ili nekoga ko bi bio u stanju da tako nesto kopira. Nadam se da ce policija nesto uspeti da odradi ali imam neki osecaj da od svega nece biti nista,vremenom ce se zaboraviti. Ja licno nisam cula nikakve price. Jedino sto sam cula da je na toj lokaciji nestalo nekoliko pasa koji su obitavali na i oko centralnog groblja, da je vidjen pas koji je imao ranu na prednjoj nozi, posekotinu ali posto je pas plasljiv i nepoverljiv nisu mogli da ga uhvate da se vidi kakva i kolika je povreda. ZWerks u jednoj temi spominje zmije otrovnice,rec je o tom groblju i njegovoj okolini. To me sve navodi na pomisao da je u pitanju neka sekta ili kako ta zena rece neki verski obredi. Veliko je pitanje sta je tacno i o cemu se radi. Ali u svemu ne vidim razlog da se ne obelodani,ako se zna ko je to uradio, pa cak i ako je u pitanju "manjina".
Nije mi jasno dokle ce vecina precutkivati i skrivati pojedince,kao sto je taj sa studia B, koji na sav glas i javno izjavljuju kako bi oni uradili ovo ili ono, zato nam i jeste tako.
katarinadimedici
Kruže razne teorije, a jedna sa FB je i ta da su to uradili veterinari kako bi se povećao budžet!? Ne znam šta radi policija i zašto su uzimali DNK jer je to ulilo nadu da su na tragu zločincu ili da bar neki trag imaju!? Čini mi se da svako doda nešto malo svog mišljenja na ono što pročita u novinama i tako nastaju senzacionalne priče! Nacionalna manjina koja gaji ovakve običaje ne postoji. Verske sekte satanističkih usmerenja imaju u svojim ritualima slične morbidne detalje, ali je ne bi ostavili u životu.
Možda i smislimo nešto pametno, ali nažalost činjenice ne znamo. Novine su imale nekoliko verzija pronalaska Mile i nikako nije jasno da li je onaj čovek koji je rekao da je danima bila tu uopšte tako nešto izrekao? Jer zašto joj nisu pomogli ako su znali da tu leži ranjen pas?
Kad je Cickica već otvorila temu i mene muče mnoge stvari, a neka me Aska&Juca ispravi ako grešim:
1. U tom kraju ima mnogo žena koje kao i Sandra hrane pse u blizini. Nikako ne mogu da shvatim da ni jedna nije naišla na nju ?
2. Tog dana kad se pročulo za Milu, neko je "video" šapu i da niko sem Aske&juce nije išao da potraži, a i taj što je video, došao je kući, seo za komp i krenuo da kuca umesto da podigne šapu i proveri da li je njena ( ispostavilo se da je šapa jelena u pitanju)
3. I dalje mi nije jasan Sandrin poziv Dejanu, ako je već Mića bio na putu ka njima, našlo se sigurno još ljudi okolo, najmanje je njih 3-4 bilo prisutno?
4. Ako se Mila tek te večeri pojavila i pronašli je ispod kola, kako su znali da su joj isečene šape, a ako nisu znali, zašto su pozvali Dejana da je "izvlači" jer joj je mogla biti i kičma povređena!?
5.a) Ono što je evidentno je da je to uradilo stručno lice i to veterinar jer joj nisu oštećeni krvni sudovi što mesar na primer nije mogao znati
cool.gif Imao je pomoćnika
c) Na ideju je došao nakon slučaja u Bugarskoj
sanja&juca
Samo da kazem da je devojka koja je videla sapu koja joj je licila na sapu psa ali se ne bavi zastitom zivotinja i dok joj nisam ispricala nije ni znala sta se desilo sa Milom.Ja uopste ne poznajem Medak tako da sam odmah pozvala drugaricu da joj kazem da izbaci da bi pogledao neko ko je tu blizu.
Ozloglasena
Ja sam zgrožena šovinizmom koji se pojavljuje na ovim stranicama.

Katarina, sve što si se ti zapitala, i ja se pitam neprestano i nikako ne mogu da se pomirim s tim da taj zlikovac još uvek mirno spava u svom domu.
Aska & Juca
Pitanja i pod pitanja ima na stotine ali odgovora pouzdanog nigde.
Milu sam videla kod Tempa u Medaku 2, nekih dve nedelje pre nego sto se to zverstvo desilo, bas mi je privukla paznju ali nisam mogla da joj pridjem jer su mi ruke bile pune kesa iz prodavnice.
Kada sam od komsinice cula sta se desilo prvo sto mi je palo na pamet je to da je neko kopirao zlocin nad kucom Mimi iz Bugarske.
Od Sandre sam dobila plakate da polepim po medaku3,na kojima se trazi bilo koja informacija o pociniocima ovog sakacenja, ali plakate su bile skinute jos pre veceri. Dokaz koliko su ljudima ovakve stvari ne bitne, mozda gresim ali neko moje iskustvo me tera da tako razmisljam.
Po Sandrinoj prici Mila nije bila skoncentrisana samo na taj deo gde je kobne veceri pronadjena nego je znala da seta po naselju i okolini i da se ne pojavljuje po dan,dva.
new_folder
Ja sam odavno putem maila poslao policiji da provere dojavu koja se pojavila i isto tako nestala....na fb
U pitanju je rom zvani "Munja" taj nadimak je dobio jer je glumio u filmu munje....priča se za njega da je već ranije sakatio životinje kad je u narkomanskoj krizi......koliko je to sve tačno ja ne znam ali informaciju sam prosledio...e sad treba da gledam u pasulj da li ovi u policiji uopšte otvaraju poštu.......
katarinadimedici
Ja sad prvi put čujem da je Mila vaša lokalna kuca? To onda znači da je monstrum tu negde blizu?!! Nema druge! Jer da je došao iz nekog drugog kraja, odneo bi je dalje da zavara trag.
Foldere, ovo je uradio neko stručan što se za tog Roma ne može reći, ali mogao je biti eventualno saučesnik!
new_folder
Nema sumnje da su dva zločina povezana samo niko nezna šta bi bio motiv...zašto bi neko ostavio životinju u životu...osim ako ne želi da muči javnost...i uživa u tome

Imao sam prilike da slušam sadiste preko telefona kada sam davao oglas...neverovatno je koliko su smireni ali više od pola sam odmah indetifikovao...kad se javljaju sa fiksnog...da ne troše mobilni...
Zwerkz
QUOTE(new_folder @ May 12 2010, 07:50 PM) *
Ja sam odavno putem maila poslao policiji da provere dojavu koja se pojavila i isto tako nestala....na fb
U pitanju je rom zvani "Munja" taj nadimak je dobio jer je glumio u filmu munje....priča se za njega da je već ranije sakatio životinje kad je u narkomanskoj krizi......koliko je to sve tačno ja ne znam ali informaciju sam prosledio...e sad treba da gledam u pasulj da li ovi u policiji uopšte otvaraju poštu.......

Pozdravlja te "Nacionalni Stroj"...Da li si ti svestan covece sta si uradio sa ovom izjavom?
Ozloglasena

Ko to tamo peva
new_folder
QUOTE(Zwerkz @ May 13 2010, 01:34 PM) *
Pozdravlja te "Nacionalni Stroj"...Da li si ti svestan covece sta si uradio sa ovom izjavom?

To je javna informacija......ja sam je samo prosledio.......vec sam rekao gore
dejana-beba
QUOTE(Zwerkz @ May 13 2010, 11:34 AM) *

@Ozloglasena Posted May 13 2010, 08:54 PM
Ko to tamo peva@

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Drugari ,da li se mi ovo igramo asocijacija ? unsure.gif

....i naravno Dzej . laugh.gif
new_folder
Citiram jedan text...

Ko je profitirao od sakaćenja psa
Mile?Događaj je iskorišćen da se na kritičnoj masi javnosti
izdejstvuje dodatni budžet i usvaje brojnih politika grada Beograda, ali
i na nivou republike.Zaključuje se da grupa veterinara preuzima
kontrolu nad svim azilima u Srbiji i brojnom populacijom pasa vlasničkih
... i na...puštenih pasa.Iznosi koje će interesna
grupa ovih veterinara zaraditi se mere u milionima eura, a biće
finansirani iz budžeta.U krugovima veterinara se proširila i vest da se
zna istina o amputaciji.Jedan deo zajednice ćuti jer se plaše osoba koje
kontrolišu veterinarski sektor, dok drugi ćute jer zarađuju nezamisliv
novac po svakom sterilisanom uličnom psu. Na tužiocu i policiji ostaje
da pogleda ovaj navod.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.