Help - Search - Members - Calendar
Full Version: 20.maj "dan Kućnih Ljubimaca Beograda"
Zivotinjsko carstvo forum > Najvažnije sobe na forumu > Zaštita prava životinja [i obaveze vlasnika]
danicad
http://evropskainicijativa17.blogspot.com/...da-dragana.html

Evo lepe vesti, naš predlog da 20. maja bude proglašen Danom kućnih ljubimaca Beograda naišao je na odobravanje Grada i samog Gradonačelnika!
To je divno i to je najbolji način - ličnim primerom - da se odnos sugrađana promeni prema životinjama. Kada brojni oni koji smatraju da životinjama nije mesto "među ljudima" budu videli da vlasnik psa sedi u kafiću sa svojim psom ili na nekom drugom javnom mestu, biće sigurno u šoku, ali će svakako ta slika imati pozitivne efekte u smislu jenjavanja otpora njihovom prisustvo među nama - ljudima! Ideja je da svako ko želi tog dana otvori svoja vrata i kućnim ljubimcima...tog dana inspekcija će imati slobodan dan msn-wink.gif .
Inspiracuju za ovakav predlog smo našli u postupku Bitef teatra koji je 20. maja organizovao predstavu na koju su posetioci imali pravo da povedu i svoju kućne ljubimce, ni manje ni više, nego u teatar!
Bilo je divno i svi su bili na visini jer su se ponašali kako dolikuje takvom mestu, osim dva kućna ljubimca koja su, tu i tamo, imala po neki komentar.... laugh.gif , ali takvih ima na svim predstavama!
Storm
Mi smo imali jednu slicnu ideju ali sa drugom temom.Gradonacelnik vam je pruzio podrsku ali ko ce ga i kako sprovesti u delo?Kada su na nivou drzave ovakve predloge izglasava Skupstina, a za Beograd trebalo bi da se resava u Skupstini grada?Trebalo bi da bude neko javno proglasenje uz prigodan materijal?Kako obavestiti vlasnike ugostiteljskih objekata,pozorista,kulturne centre.Mogla bi da se istampa i prigodna markica na primer a da se prikupljeni novac pokloni nekom azilu.
danicad
QUOTE(Storm @ Jun 12 2010, 12:42 AM) *
Mi smo imali jednu slicnu ideju ali sa drugom temom.Gradonacelnik vam je pruzio podrsku ali ko ce ga i kako sprovesti u delo?Kada su na nivou drzave ovakve predloge izglasava Skupstina, a za Beograd trebalo bi da se resava u Skupstini grada?Trebalo bi da bude neko javno proglasenje uz prigodan materijal?Kako obavestiti vlasnike ugostiteljskih objekata,pozorista,kulturne centre.Mogla bi da se istampa i prigodna markica na primer a da se prikupljeni novac pokloni nekom azilu.

Za politički pismene osobe, jasno je šta znači kada Gradonačelnik neki predlog prihvati u ime Grada i u svoje lično ime?! Takođe se zna kako se "sprovodi u delo", ali eto tek nešto da se napiše i da se makar za mrvicu umanji značaj ili relativizuje... Dokle god bude bilo "važnije" ko je autor predloga, a ne sam predlog, dotle će vladati sadašnja varijanta, jer se ovde mnogi bore za sopstvenu afirmaciju, a preko životinja!
Baš sam se pitala kako je moguće da se niko nije našao da izrazi zadovoljstvo jer takve stvari će menjati odnos prema životinjama više nego svi zakoni zajedno!
Ali,.... baš sam naivna usred kampanje protiv mene lično i EI 17 da o tome pričam?!
Nepopravljivi sam idealista, zaista, polazim od sebe, pa pomislim i drugima su životinje na prvom mestu bezuslovno....
Skydancer
QUOTE(danicad @ Jun 8 2010, 01:57 PM) *
http://evropskainicijativa17.blogspot.com/...da-dragana.html

Evo lepe vesti, naš predlog da 20. maja bude proglašen Danom kućnih ljubimaca Beograda naišao je na odobravanje Grada i samog Gradonačelnika!
To je divno i to je najbolji način - ličnim primerom - da se odnos sugrađana promeni prema životinjama. Kada brojni oni koji smatraju da životinjama nije mesto "među ljudima" budu videli da vlasnik psa sedi u kafiću sa svojim psom ili na nekom drugom javnom mestu, biće sigurno u šoku, ali će svakako ta slika imati pozitivne efekte u smislu jenjavanja otpora njihovom prisustvo među nama - ljudima! Ideja je da svako ko želi tog dana otvori svoja vrata i kućnim ljubimcima...tog dana inspekcija će imati slobodan dan msn-wink.gif .
Inspiracuju za ovakav predlog smo našli u postupku Bitef teatra koji je 20. maja organizovao predstavu na koju su posetioci imali pravo da povedu i svoju kućne ljubimce, ni manje ni više, nego u teatar!
Bilo je divno i svi su bili na visini jer su se ponašali kako dolikuje takvom mestu, osim dva kućna ljubimca koja su, tu i tamo, imala po neki komentar.... laugh.gif , ali takvih ima na svim predstavama!

Odlicne vesti. thumbsup.gif

Jos da docekamo Animal Police i verujem da ce se stanje popraviti, postepeno ali sigurno..
new_folder
Šinteri za ljude....animal police...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.