Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Molim Za Pomoc
Zivotinjsko carstvo forum > Sve o psima > Vaspitanje i ponašanje
dorff1106
evo o cemu se radi...
imam muzjaka civave starog 6 meseci koji jos uvek piski svuda po kuci. ucim ga da piski na novine i imam utisak da on zna gde treba to da radi, ali problem je u tome sto se cesto desava da se ispiski na parket ili na tepih. jutros je, recimo ustao (inace spava kod mene u sobi u svom transporteru), piskio na novine i posle minut je cucnuo i upiskio se i na parket. ne znam o cemu se radi, da li on to obelezava teritoriju, ili ne moze da se kontrolise ili je nesto drugo u pitanju?
inace moram da napomenem da ga jako retko izvodim napolje jer me je strah da ga setam po ovoj hladnoci.
pregledala sam sve vec postojece teme i nigde ne mogu da pronadjem odgovor za svoj problem.
da li je moguce da on obelezava teritoriju u stanu zato sto ne ide napolje i kako da ga oducim od toga?
molim za pomoc, ukucani poludese, izbacice nas zajedno iz kuce!!!!!

pozdrav,
sanja
Doggyme
Pa mozda nije hteo na te vec mokre novine.Ali to nije uredu trebalo bi da ga izvodis,imas divnih dzemperica po pet shopovima i nema cega da se plasis,ako je hladnoca u pitanju. smile.gif
jelena&angelina
Da Doggyme je u pravu !!! Trebalo bi da ga izvodis napolje makar na 15-20 minuta.... smile.gif Ja obozavam civave!! Ajde postavi topic u fotografijama i postavi njegove slike !! smile.gif
dorff1106
u pocetku sam i ja mislila da mozda nece na mokre novine, pa sam se potrudila da mu novine stalno menjamo, ali opet ista stvar.
sto se tice odelca, on ima vec jedno, ali me je stvarno strah da ga izvodim napolje, jer malisa ima go stomak i tako kratku dlaku....
cak su mi neki rekli da ne smem da ga izvodim napolje po ovoj hladnoci uopste jer su civave po prirodi jako osetljive i nemaju masu da ih greje.
stvarno nisam pametna sta da radim sad.gif
bar kada bih znala u cemu je problem, pa da mogu da trazim resenje...........
Doggyme
Jesu veoma osetljive,pa sta ces onda leti ne moze napolje drmnuce ga suncanica.Najbolje da ga uopste ne izvodis,i da zivi u sobi.Ma nije to bas tako,lepo ga obuces,prosetas krug oko zgrade,da piski kaki i brzo kuci usput mozete i da trckarate da bi se zagrejao...
smile.gif tongue.gif 16_2_26.gif
dorff1106
ha, ha, ha............

doggyme, bas si me slatko nasmejao/la, i mislim da si potpuno u pravu...
mozda mi i previse od nasih pasa pravimo debilcice.

hajde da pokusam....
jelena&angelina
TAKO JE !! thumbsup.gif
roki!
dacu ti savjet imam pinca to je tu negdje on isto je tako mali ali ja se nebojim hladnoce mora da piski a i on sam trazi napolju inace nebih dozvolio da mi to radi u kuci, a mislis da se ontrese pa mu je zima ma ne to im je mana zna angel (jovana) kada je moga pinca vodila na izlozbu u gradiski da se je tresao a to je zbog toga jer nije navikao na pse puno i punooo ljudi i tresao pa tako moras svog da navikavas napolje vjerujem necemu se nista desiti, i ako ga nebudes cesce izbodila jednom kada ti pobjegne iz kuce nece se znati vratiti, p.s. znam iz iskustva smile.gif
dorff1106
hvala na savetima, evo vec sam nabavila kaputic, pa cu poceti da ga izvodim i napolje. veterinarka mi je rekla da nema sanse da ozebe dok je u pokretu.
Doggyme
Epa fino konacno i on da vidi svetlost dana,zahvaljujuci meni tongue.gif !
javi ako ima nesto novo.....
dorff1106
doggyme, nemoj da si zlocko........

vodila sam ja njega vec napolje, jesenas kada je jos bilo lepo vreme, tata mi zivi u selu, pa je bio po ceo dan napolju u dvoristu. mnogo je bio sladak, trckao je po dvoristu, a kada mu se piski, on udje u kucu i popiski se na novine. 36_33_12.gif
Doggyme
Ja obozavam civavice,sto ne stavis jos njegovih slika??
Ma salim se ja jer svi ti vlasnici malih pasa su brizni...nadam se da se Skubi ne ljuti na mene laugh.gif
dorff1106
bice jos skubisinih slikica, nesto sam se ulenjila u poslednje vreme pa ga nisam slikala, a i on je stalno u pokretu, tesko ga je uhvatiti u kadar. smile.gif
dorff1106
Skubisa sada redovno ide napolje ujutro i uvece, a kada ne moze da izdrzi ili kada hoce da dobije nagradu, piski u toalet za mace. Ali sada imamo drugi problem: postoje 3 mesta u stanu koja malisa redovno obelezava. Jedna poznanica mi je rekla da ta mesta poprskam sircetom, da ih to odbija, ja je poslusala, ali ne vredi.
Pri tom, on zna da to ne sme da radi, jer to uvek radi kada je sam, a nikada u mom prisustvu. Moji ce me izbaciti iz kuce, parket je vec pocrneo na jednom mestu.

Da li neko moze da mi pomogne, da mi kaze sta da radim?

Cula sam i za onaj Trixijev sprej, ali ne znam da li funkcionise?

Pomagajteeeeeeee!!!!!!!!!!!!
Doggyme
e bas am htela da ti kazem za sprej jeste taj trixijev je kako sam ja cula extra.Mislim da ce ti sigurno pomoci,nije skup do 400 dinara.

Vredi probati,jedni ljudi su ga ishvalili.Ako ne mozes da ga nadjes znam ja gde ima!!

pozz i javi sta je bilo
smile.gif
dorff1106
e, sta bih ja bez tebe doggyme!!!!
hajde da pokusam i to, da vidimo....

javljam sta je bilo....
dorff1106
samo da vas obavestim, sprej ne pali u nasem slucaju.
Doggyme
Pa kako bre !?
Pokusaj da stavis novine i po njima isprskas vise puta.
Ako ne vredi moras ga nauciti i tuci kad to uradi.
Ili da ga ne zatvaras u sobu samog.
dorff1106
joj, doggyme, ni sama vise ne znam sta sve nisam pokusala.

kada bih mu stavila novine tu kod stola, mislim da bi stalno tu piskio, jer je navikao da piski na novine koje mu ja stavljam u kadicu za mace, da moze da se olaksa ako ja nisam kuci.

razmisljala sam cak i da kupim vecu ogradicu u koju bih ga stavila kada nisam kuci, da nema pristup celom stanu.

moram da napomenem da malisa zapisava samo kada ja nisam kuci, tako da dok ja stignem sa posla, kazne vise nemaju efekta.

uf bre, mnogo je komplikovano sa muzjacima, sa svojom terijerkom nikada nisam imala takvih problema. smile.gif

pozdrav,
Stormmover
Ja sam mog jos nekako i naucio da se olaksa po plocicama i sad imam problem sto trpi kad je napolju i po par sati i ceka da se vratimo kuci.
Stormmover
QUOTE(Doggyme @ Mar 23 2007, 07:53 PM)
e bas am htela da ti kazem za sprej jeste taj trixijev je kako sam ja cula extra.Mislim da ce ti sigurno pomoci,nije skup do 400 dinara.

Vredi probati,jedni ljudi su ga ishvalili.Ako ne mozes da ga nadjes znam ja gde ima!!

pozz i javi sta je bilo
smile.gif

Gde ima da se kupi taj sprej i ja sam ga trazio al mi rekose u pet shopu da to nema kod nas, jedino neki koji se prska po namestaju da ne bi jeo.
dorff1106
evo ja cu ti velikodusno pokloniti moj, posto kod nas nema nikakvog efekta.....
Stormmover
Pa moze ako si raspolozena smile.gif
dorff1106
stormmover, odakle si, posalji mi poruku na pm.

pozz,
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.