Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Skole Dresure
Zivotinjsko carstvo forum > Sve o psima > Vaspitanje i ponašanje
Doggyme
Posto pocinjem na vreme da se pripremam,za sledeceg psa,cula sam puno komentara za skole dresure.Neke to rade bez prisustva vlasnika,a neke treniraju s vlasnikom sto je po meni logicnije.
Uvek sam se divila gledajuci vojene,policijske pse kako gledaju u gazdu,i cekaju komandu sa zadovoljdstvom.Pa ako znate neku skolu dresure u okviru Beograda,kazite sajt ili neka vasa iskustva sa takvim skolama.
Prvenstveno dresuru za zastitu vlasnika,reagovanje na strance....a ne ono osnovno sedi,dodji!
Naravno mozete kazati i neke vase metode,kako ste naucili psa da vas odbrani,da zalaje na stranca i rezi...!
16_2_106[1].gif
veki680
Evo Dogume !ja sam rada da ispricam moje iskustvo u gajenju ,vaspitanju i treniranju sa rotvajlerima ,jer predpostavljam ,da je tvoj sledeci pas te rase.Ako to bude i neka druga rasa nije velika razlika u svakodnevici sa kucnim ljubimcem za koje znamo svi ovde.Priznajem odmah ,da sam skepticna za treninge i vaspitavanja sa rotom bez gazde.Upravo je to vrlo osetljivo kod rota.Oni tesko ili nikad nepriznaju nova lica i promenu vise gazda.Ti si jedina koja treba da imas autoritet kod njega .Sve se to stice u prvim mesecima uz pomoc dobrih trenera ,knjiga ili saveta iskusnih,ali uvek u tvom prisustvu.Znaci !ti si ta koja vezbas sa psom ,svakodnevno u kuci ,na ulici ,sumi ili travnjaku.Upoznajes tvog psa u svakoj prilici i situaciji,a i on tebe da slusa .Sve se to stice radom i igrom ,a sasvim je prirodno da vas stiti .To je kod njih genetski,da stite svoju teritoriju i gazdu od kojeg dobija hranu ,izvodi u setnju ,igru i uzajamno brine o njemu.Da laju znaju od malih nogu ,a kasnije lavezom upozoravaju svog gazdu da neko dolazi ili da daju do znanja strancu da on tu cuva.
Zanimljivo je znati da rotovi manje laju i buku prave ,pa se desavalo da puste lopova u kucu ,ali tog istog nepuste da izadje iz kuce msn-wink.gif Eto !za tako nesto nema trenera ,za vaspitanog psa je potrebno strpljenja ,vezbanja ,rada i najvise ljubavi .
Lep pozdrav
Vera
Doggyme
Hvala Vera,na savetima! smile.gif

Ja znam skoro sve o treningu,od najmanje sitnice pa do velikih problema.
Nego me je interesovalo,ako neko ima iskustva sa skolama dresure.
Jer ipak ne mogu da ga naucim da napada druge ljude,u smislu odbrane....ne znam da li ce mu to biti urodjeno..

Neko ako je davao psa na dresuru da napise ime skole i iskustvo!!
thumbsup.gif
Andryana
Zivim u inostranstvu i ovde postoji mnostvo skola za dresuru. Belgija je poznata po nivou svoje kinologije i njenom kvalitetu.
Ni jedna skola ovde ne radi bez vlasnika niti bi i jedan odgovoran vlasnik pristao da neko drugi uzme povodac u ruke...To se odnosi na sve rase i na sve tipove dresure (poslusnost, agility, napad/odbrana...).

Ljudi idu u skole subotom ili nedeljom sa svojim ljubimcima, casovi su ili individualni ili kolektivni i monitori odredjuju nivo i razred u koji ce pas ici.
Vecina uziva u tim privilegovanim momentima sa svojim ljubimcem jer ta vrsta aktiviteta omogucava stvaranje jedne duboke veze izmedju vas i vaseg psa.
veki680
QUOTE(Doggyme @ Jan 15 2007, 09:13 AM)
Hvala Vera,na savetima! smile.gif

Ja znam skoro sve o treningu,od najmanje sitnice pa do velikih problema.
Nego me je interesovalo,ako neko ima iskustva sa skolama dresure.
Jer ipak ne mogu da ga naucim da napada druge ljude,u smislu odbrane....ne znam da li ce mu to biti urodjeno..

Neko ako je davao psa na dresuru da napise ime skole i iskustvo!!
thumbsup.gif

Da napada druge ljude netreba da ga ucis .Ako je rec o rotu ,znam sigurno da nikome nece dopustiti da tebe napada .To je kod njih urodjeno da stite gazdu ,ali u granicama normale .Kroz druge dresure i vaspitanja ,postizu se dobri rezultati.Exstremnog rotvajlera je opasno imati za kucnog ljubimca smile.gif
pozzzz!Vera
Nina&Kali
Ovo i mene zanima! Postoji li skolica u Beogradu koja radi iskljucivo pozitivnim metodama (kliker mi je recimo sve zanimljiviji), i u kojoj je akcenat na socijalizaciji mladnih pasa, odnosu sa vlasnikom, a tek onda na "dresuri". Razmisljam o jos jednom psu, ne bojim se da ga necu nauciti da bude polusan, posto je i Kal super po tom pitanju, ali bi mi bilo glupo da pravim neke pocetnicke greske, i izmisljam toplu vodu, ako za to nema potrebe! Pogotovo se bojim za odnos Kali i šteneta (ko je upoznao Kali zna o čemu pričam), tako da se u takvu avanturu ne bih upuštala bez "stručne pomoći" smile.gif

veki680, mislim da je Doggyme mislila na napad i odbranu, tj rad sa markerom, a ne da joj pas nasumično napada ljude ne ulici smile.gif
Doggyme
Da mislila sam na to,napad odbrana..nema veze !

Ja znam skoro sve o dresuri,i znam da svaki pas se moze dresirati i nikad nije kasno.

Stvarno ne znam da li postoji ovde takva skola,ali uvek je najbolje da radis sama sa njim nego neko drugi,koga placas da bi ti davao uputstva.

Ako hoces mi ti ovde mozemo dati puno dobrih proverenih saveta,a imas dosta i na sajtovima an engleskom...
smile.gif
Danica
QUOTE(Nina&Kali @ Feb 15 2007, 04:17 PM)
Ovo i mene zanima! Postoji li skolica u Beogradu koja radi iskljucivo pozitivnim metodama (kliker mi je recimo sve zanimljiviji), i u kojoj je akcenat na socijalizaciji mladnih pasa, odnosu sa vlasnikom, a tek onda na "dresuri". Razmisljam o jos jednom psu, ne bojim se da ga necu nauciti da bude polusan, posto je i Kal super po tom pitanju, ali bi mi bilo glupo da pravim neke pocetnicke greske, i izmisljam toplu vodu, ako za to nema potrebe! Pogotovo se bojim za odnos Kali i šteneta (ko je upoznao Kali zna o čemu pričam), tako da se u takvu avanturu ne bih upuštala bez "stručne pomoći" smile.gif

veki680, mislim da je Doggyme mislila na napad i odbranu, tj rad sa markerom, a ne da joj pas nasumično napada ljude ne ulici smile.gif

Al ce Kali da se obraduje ako nabavis jos jednog psa, ima da ga pojede. tongue.gif laugh.gif Evo posto si ti u pitanju mogu da ti dam Taru, vec zna agility, a i Kali joj se obradovala onaj dan u parku,cak je i malo poskocila ka njoj, svi smo videli. laugh.gif msn-wink.gif Ovo je mala interna sala, nadam se da ne zamerate. Nego Nina ne znam za koju se rasu razmisljas i kakvu bi vrstu dresure ali zar ne radi Andjelko razne vrste dresure? Ili ako ti je prvenstveno zbog socijalizacije tu je mislim agility najbolji i naravno kontakt sa drugim psima i ljudima u raznim parkovima itd. A dobra stvar je i voditi drugog psa odvojeno od prvog (tj. glavnog thumbsup.gif ) da bi naucio da mora da sledi tebe, a ne tvog starijeg psa. Tu sam ja mozda malo pogresila sto sam ih stalno vodila zajedno, tako da je Tara super socijalizovana sa psima, a sa ljudima bas i ne(u prevodu boji ih se rolleyes.gif ). A s obzirom da je i Kali malo plasljivija ne bi valjalo da stene to pokupi od nje, a stenci su fala bogu majstori da pokupe u rekordnom roku neko negativno ponasanje od svojih starijih idola, al zato kad je stariji pas dobar i poslusan onda rese da ga ne imitiraju. laugh.gif
Stormmover
Pa sta bi, niko nije ostavio neki kontakt ili neku skolu u bgu???
sutomore
ja imam u pancevu, dresiraju nemacke ovcare, pa ako vas zanima kazite dacu vam kontakt telefon
Danica
Moja drugarica je ranije vodila svog psa na dresuru u klub "Policajac". On se nalazi na Bezanijskoj kosi, a brojevi telefona su: 011/133-488 i 011/606-325. Makar je tako bilo ranije, valjda nisu promenili brojeve, ako jesu trebalo bi da moze da se nadje preko neta. A druga opcija je KSK "Singidunum" gde i ja idem sa svojim psima na agility. Tamo rade sa svim rasama i sve vrste dresure, tj.: poslusnost, napad i odbrana, cuvanje prostora, agility, fizicka priprema, ring dresura za izlozbe i po IPO programu. Evo link, a tamo ima i kontakt telefoni: KSK Singidunum
Pa koga zanima nek baci pogled. thumbsup.gif
pit bul
Jel zna neko gde bi mogao da kupim neku knjigu za dresuru pasa?
Kao sto je na primer drsura za 21 dan ili neka druga. sad.gif
Danica
Nekad imaju i po pet shop-ovima po koju knjigu o vaspitanju pasa, a ima i po standardnim knjizarama. Npr. znam da su u "Platou" i u IPS-u imali solidan izbor enciklopedija pasa, a u njima ima, osim o rasama, i o dresuri,odgoju, lecenju itd. A imali su i knjige bas o dresuri. Mada nisam neko vreme bila tamo posto mi nije trebalo, al pretpostavljam da imaju i dalje. Mada ti je najveci izvor informacija ipak internet. Ako ne znas dobro engleski ima i dosta sajtova na srpskom.
A i samo da se nadovezem na svoj prethodni post. Zaboravila sam da napomenem da ima jos jedna skola za obuku pasa koja vazi za veoma dobru, to je skola pasa Mrazovac. Ne znam nikoga odande licno ali sam cula sa vise strana da su jako dobri i da su im psi vrhunski dresirani i da cesto saradjuju sa inostranstvom, jer stranci kupuju pse od njih obucene kao vojne ili policijske. Pa koga to zanima nek baci pogled na njihov sajt: skola pasa Mrazovac
Pozdrav! icon_hippi.gif
pit bul
Ajde mi reci neki sajt gde mogu da nadjem nesto o dresuri.Ako znas neke sajtove da je na srpskom ali moze i na engleskom.
Unapred hvala.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.