QUOTE(Nina&Kali @ Feb 15 2007, 04:17 PM)
Ovo i mene zanima! Postoji li skolica u Beogradu koja radi iskljucivo pozitivnim metodama (kliker mi je recimo sve zanimljiviji), i u kojoj je akcenat na socijalizaciji mladnih pasa, odnosu sa vlasnikom, a tek onda na "dresuri". Razmisljam o jos jednom psu, ne bojim se da ga necu nauciti da bude polusan, posto je i Kal super po tom pitanju, ali bi mi bilo glupo da pravim neke pocetnicke greske, i izmisljam toplu vodu, ako za to nema potrebe! Pogotovo se bojim za odnos Kali i šteneta (ko je upoznao Kali zna o čemu pričam), tako da se u takvu avanturu ne bih upuštala bez "stručne pomoći"
veki680, mislim da je Doggyme mislila na napad i odbranu, tj rad sa markerom, a ne da joj pas nasumično napada ljude ne ulici

Al ce Kali da se obraduje ako nabavis jos jednog psa, ima da ga pojede.

Evo posto si ti u pitanju mogu da ti dam Taru, vec zna agility, a i Kali joj se obradovala onaj dan u parku,cak je i malo poskocila ka njoj, svi smo videli.

Ovo je mala interna sala, nadam se da ne zamerate. Nego Nina ne znam za koju se rasu razmisljas i kakvu bi vrstu dresure ali zar ne radi Andjelko razne vrste dresure? Ili ako ti je prvenstveno zbog socijalizacije tu je mislim agility najbolji i naravno kontakt sa drugim psima i ljudima u raznim parkovima itd. A dobra stvar je i voditi drugog psa odvojeno od prvog (tj. glavnog

) da bi naucio da mora da sledi tebe, a ne tvog starijeg psa. Tu sam ja mozda malo pogresila sto sam ih stalno vodila zajedno, tako da je Tara super socijalizovana sa psima, a sa ljudima bas i ne(u prevodu boji ih se

). A s obzirom da je i Kali malo plasljivija ne bi valjalo da stene to pokupi od nje, a stenci su fala bogu majstori da pokupe u rekordnom roku neko negativno ponasanje od svojih starijih idola, al zato kad je stariji pas dobar i poslusan onda rese da ga ne imitiraju.