Ovaj Malisa je imao cudnu sudbinu i u nekoj nesreci je ipak imao i malo srece.
Naime, uleteo je u sportsku kladionicu i tu ga je neko uhvatio. Kada je uleteo, stvarno ne znam, ali, on je stigao do mene oko podne. Pretpostavljam da je uhvacen prethodne veceri i imao je srecu da za to cuje jedan moj prijatelj, koji ga je odmah doneo do mene jer zna da sam ljubitelj zivotinja. Po njegovoj slobodnoj proceni, ovo je beba

.Cak ni tada ova cudna prica nije okoncana, jer tada nisam bio kuci pa ga je taj moj prijatelj ubacio u moje postansko sanduce, uvijenog u papiric. Javio mi je SMS-om, i odmah sam izasao sa posla psujuci. Sve je bilo OK kad sam stigao, mada mi je ova zivotinjica do poslednjih minuta druzenja delovala osamuceno. Drzao sam ga u velikoj korpi sa poklopcem do sat vremena pred zalazak sunca. Onda sam ga izneo na krovnu terasu moje zgrade, fotkao ga malo (ova serija fotki gore), postavio da visi na toj zici i tako je ostao do poslednje fotke. Na kraju sam ga tako i ostavio i, da tako kazem, prepustio prirodi. Ujutru vise nije bio tu.
Sve sto sam znao o njima je jedino to da su sve vrste zasticene. Nisam mogao ni na netu da pronadjem nesto vise o vrstama, stanistu, ishrani... Ako imas neki link gde bi mogli bolje da se upoznamo sa njima, postavi. Imam i pitanje: Da li je ovo potkovicar?