Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Kornjaca
Zivotinjsko carstvo forum > Živi svet > Egzotični kućni ljubimci...
patricia
Zdravo svima na forumu,
Imam problem sa vodenom kornjacom. Desila su mi se dva malera za redom, prvo mi je pukao akvarijum (veliki je, oko 40 l) tako da je Hermi bio privremeno smesten u jednom plasticnom lavoru a onda je posle nekoliko dana pukao i grejac! Jadna kornjaca je za kratko vreme i prestala da jede i pocela da se slabo krece. Ne otvara oci skoro uopste tako da pretpostavljam da je infekcija ociju. Kuvam upravo kamilicu, imam Hloramfenikol tako da se nadam da ce da dodje do napretka.
Citala sam dosta po svim mogucim forumima o bolestima koje mogu da zadese ova stvorenja. Ne verujem da je neka upala pluca ili nazeb jer kornjaca normalno dise. Strasno sam se iznervirala kad sam videla koliko smo gresili slusajuci samo coveka iz pet shop-a, mada i na netu ima nekih informacija koje ne bih rekla da su tacne, npr. da mladje kornjace treba hraniti jednom dnevno a starije jednom u dva dana. Sto se tice kopnenog dela, stavili smo jedno parce stiropora, fiksirali ga, tako da kornjaca moze da izadje. Ne znam koliko je ovo dovoljno. I trece, procitala sam da gotovu hranu u vidu racica treba davati samo kao dodatak ishrani. Bas se brinem za kornjacu, skroz je zapostavljena zbog 2 bebe koje su dosle na svet, ali bitno je da sam naisla na ovaj forum.
Nadam se da cu ovde naci sve sto me interesuje.
MIMA
probaj prvo tako sa kamilicom i hloramfenikolom , ali ako kroz 4-5 dana ne upali i kornjaca ne zivne onda predji na terapiju kantarionovim uljem (ima ga i u apotekama i u Lili parfimerijama);
stavis kornjacu u neko lavorce ili drugu suvu posudu, kapnes po jednu kap na svako oko i nek mu to odstoji 2-3 minuta i onda je vratis u vodu, mog Koju je to spaslo

sto se tice hrane, moja kornjaca zivi na tim kupovnim racicima vec 5 godina i nista joj ne fali, napreduje samo tako, ponekad joj dam i sargarepe ili barenog mesa, ili malko vockica (banana, jabuka, jagoda, oljusteno puce grozdja ili sta je vec u sezoni), ali mu nista ne fali sto mu je ishrana 90 % zasnovana na racicima, mom Koji to nista ne smeta, pa nece ni tvojoj kornjaci, samo eto ponekad mu ubaci barene sargarepe ili pileceg mesa kad ima od supe (prvo samo isperi u vodi) ali nemoj da se cimas sad posebno da baris hranu za kornjacu

nina_mare
prodajem dve polno zrele, crvenouhe kornjace, muzijaka i zenku stare 2 godine, nikada nisu bile bolesne ili imale bilo kakvih problema sa zdravljem ,velike su i jake, dobro cuvane i pazene, hranjene specijalnom hranom za kornjace, vitaminima i cistim proteinima, oklop mazan ad kapima cvrst i lepo razvijen, mogucnost kupovine i filtera 1000 l/h . cena po dogovoru. kontakt na mail muxi@sezampro.rs rolleyes.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.