racsy
Aug 28 2005, 12:45 PM
Uzela sam psa sa ulice koji ima oko 2 godine.Mogu li ga nekako vaspitati?Cula sam da psa treba uzimati ako je mladji od 6 meseci,ali sta je tu je...
KatPaws
Aug 28 2005, 01:54 PM
Ja sam jednom nasla psa starog isto dve godine koji se izgubio pa smo ga nakon tri dana srecom vratili vlasnicima. Kad je dosao kod mene prvi dan je zapisavao po kuci... nakon ta tri dana je bio potpuno vaspitan i naucio je da se to radi samo napolju... znaci da nikad nije kasno da pas nesto nauci. Pogotovu pas sa dve godine koji je jos uvek relativno mlad. Koliko se secam cak i naprimer psi koji idu na neku ozbiljniju dresuru ne pocinju tu dresuru pre oko godinu dana (osim nekih osnovnih stvari).. tako da ukratko mislim da za tvog psa definitivno ima pomoci mig (naravno sve to jos plus zavisi i od naravi psa i spremnosti da prihvati dresuru al to je vec individualno)
racsy
Aug 28 2005, 01:58 PM
Naucila je da piski napolju,hvalim te boze...mada,necu moci da je dresiram,tvrdoglava je k'o mazga.
KatPaws
Aug 28 2005, 03:14 PM
Xexexe... pa i to je super za pocetak. Ma probajte sa dresurom, bar neke osnovne stvari.... cudo jedno sta sve psi nece uraditi za nagradicu mig Ja sam moju skoro dve nedelje pokusavala da naucim da da sapu, i vec sam mislila da odustanem, da nikad nece provaliti sta ja od nje trazim i onda je jednog dana (potpomognuta parcicima mesa od mog rucka

) naprosto ukapirala! woohooo... posle je stalno davala sapu i kad joj niko ne trazi samo da bi joj dali neku nagradu...
racsy
Aug 28 2005, 05:35 PM
U stvari,zna i moja nesto.Zna da sedne i da da sapu,ali samo ako ce dobiti nesto da jede.Takodje razume i rec stapic.Kad joj kazem;,,Pufi,hoces stapic?" ona skace do neba!
kazak
Aug 29 2005, 10:13 PM
Samo polako, malo strpljenja i verujte da ce vam se isplatiti. Sa starijim psima je cak i lakse raditi nego sa mladjim , bar nemate period puberteta i pubertetske fazone i fore :-)
racsy
Aug 30 2005, 09:13 AM
Ako je sa starijim psima lakse,onda sa mojom pametnicom necu imati problema
Lasie
Jan 9 2006, 05:08 PM
lee christy
Jan 27 2006, 09:52 PM
naravno da mozes!svaki pas se moze nauciti osnovnim stvarima uz svakodnevni rad... mig
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.