MacakCile
Dec 30 2009, 01:24 AM
Dobar dan,postovanje!Htela sam da vas zamolim za savet.Imam mace,staro 3 meseca,koje je od nepunih mesec dana kod mene.Po prirodi je vrlo zivahan,voli da se igra,mazi,prija mu drustvo ljudi,poslusan je...tacnije takav je bio do pre 3-4 dana,kada se njegovo ponasanje promenilo,postao je jako agresivan,trci po kuci,grize nas,grebe,ne dozvoljava da ga pomazimo,strasno je uznemiren,i ako mu mi nismo dali povoda za to,tj. nismo ga ni na koji nacin ugrozili.Hranimo ga granulama,razlicitih ukusa,mlekom,vodom...Nije ciscen od parazita,ni vakcinisan.Zabrinuta sam za njegovo ponasanje,jer vise ne uspevamo da ostvarimo bilo kakav kontakt sa njim.Molim vas da mi pomognete da resim negoumicu o cemu je rec,tj sta je uzrok takvom ponasanju.Unapred zahvalna Ana Milovanovic.
Intervet
Jan 7 2010, 02:11 PM
Promena u ponašanju može biti znak promene zdravstvenog statusa. Trebali bi da ga odvedete kod veterinara, da se izvši tretman protiv crevnih parazita, da se pregleda i eventualno zaključi sta je izazvalo promenu u ponašanju. Svakako da nije uobičajno da zdravo mače promeni ponapšanje kako opisujete.
Srdačan pozdrav,
Ljubomir Ćurčin dr vet. med.