Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Na Poklon Stene Cane Corso , Iz Sampionskog Legla
Zivotinjsko carstvo forum > Najvažnije sobe na forumu > Izgubljeni i pronađeni kućni ljubimci
helidea
Cane corso je hrabri, staloženi, inteligentni, aktivni i verni pas. Jako je povezan za "svoje" ljude i želi uvek da bude uz njih. Boravak odvojeno od porodice smatra za kaznu tako da nije dobro držati ga u kavezu!!!
Cane corso je očigledno jedan aktivan pas, koji ima potrebu da se kreće. Sigurno nije pas za salon, i ne može se od njega očekivati da ostane miran i da spava po ceo dan.
Cane Corso je tipičan predstavnik molosa, Što se tiče njegovog karaktera, standard ga definiše kao: inteligentnog, energičnog i uravnoteženog, neuporedivog psa čuvara . Krotak i privržen gospodaru ljubitelj dece i porodice.Ukazujem na osobe koje poseduje, da nije obican pas i da nece doci kod svakog da uzme nesto iz necije ruke. Poreklom je s juga Italije i Sicilije.
Laje samo kada se stvarno nešto dešava. Odlično podnosi decu. Strane ljude prvo odmerava, kad vlasnik kaže da je sve u redu onda je led probijen. Prema drugim psima može da se postavi borbeno.
On je srednje veliki-veliki kompaktni, krupni i mišićavi pas. Trup ima 11% duži nego leđna visina. Leđa su ravna, široka i veoma mišićava. Ima razvijeni grudni deo. Rep je postavljen prilično visoko.
Pri mirovanju rep nosi nisko, u hodu je u ravni leđa ili malko iznad. Cane corso ima "mačije šape". Vrat je jak sa vrlo malo "opuštene kože", skoro uopšte je nema (u odnosu na Napuljskog mastifa koji mu je najbliži rođak).

Glava je široka, brazda (udubljenje) među očima je izražena. Njuška je široka i ravna. Cane corso ima izrazito bistri pogled, kojim sve oko sebe posmatra i prati. Uši su proporcionalno velike u odnosu na glavu, imaju trouglasti oblik i prebačene su unapred.

Mužjaci dostizu visinu 64-68cm, ženke 60-64cm.
Težina: mužjaci-45-50kg

Jos odmalena se preporučuje upoznavanje psa sa raznim situacijama, psima i ljudima. Što više ljudi i pasa upozna u najranijem dobu, to će kasnije biti druželjubljiviji. Rado trči pored bicikla, ide na duže šetnje, aportuje i velika je mazulja! Skoro nikad se pri šetnji suviše ne udaljava od vlasnikaSHRANA
Nije proždrljiviji od ostalih pasa, Čak se, obično, i sam trudi da se obuzda. A nije ni neki tip koji ima posebne želje.
Kao i kod svih pasa velike razmere, ne treba mu davati previše hrane odjednom, a naročito ne u vreme koje prethodi velikim fizičkim naporima, kako bi se izbegla torzija stomaka. Dobra navika je davati mu dva obroka dnevno.

MUZJAK STAR 4,5 MESECA , PRIMIO VAKCINU I REVAKCINU
VLASNIK GA POKLANJA ,TRAZI UGOVOR DA CE NOVI VLASNIK STARATI O NJEMU LEPO , DA NECE BITI NA LANCU I DA CE IMATI DVORISTE.
JA SAM PRIHVATILA OVU ODGOVORNOST NA SEBE JER COVEK ZAISTA VOLI PSE I PROSLI PUT JE POKLONIO DVA STENETA, NE ZELI DA PRODAJE JER JE VELIKI ZALJUBLJENIK U OVU RASU.
NEMOJTE SE JAVLJATI AKO ZELITE DA GA PRODATE, JER GA NECETE DOBITI !
Mačkić
Pa zasto mu onda ne stavi cenu ako se plasi za njega? Tako ce barem odbiti jedan deo neozbiljnih ljudi, a ugovor sa novim vlasnikom svakako treba da potpise, i redovno da proverava kako je pas.
helidea
covek voli pse i ne zeli da ga proda jer ga voli , a ima ih previse , pare ni njega ni mene zanimaju,
najbitnije nam je da Bono ima zivot kakav je do sad imao.
pirgo
UDOMLJEN
dani1
kakve su im genetske predispozicije. ovaj jadnicak iz kraja, stalno mu nesto fali
Nikolaaaa
Ja sam zaista veliki ljubitelj pasa,ali nisam u mogucnosti da ga kupi,pa sam zainteresovan za ovog.....molim vas da mi se javite na 0654793322 ako ga jos uvek nije neko uzeo,ili ako imate neko drugo stene....ako mogu da dobijem papire,toliko mogu da platim..
tanjicak
ako si pravi ljubitelj pasa evo ih koliko hoces a kojima je zivot ugrozen na www.udomime.blgospot.com
a mislimd aje ovaj udomljen.

Narocito me interesuje sta ce pravom ljubitelju pasa papiri?????
Nikolaaaa
Nisam rekao da mora imati papire,vec ako se mogu nabaviti,da toliko mogu da platim...
crnamrlja
Pas je srecno udomljen pa stoga zatvaramo ovu temu smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2015 Invision Power Services, Inc.