Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Antibiotici U Ribarstvu
Zivotinjsko carstvo forum > Pitajte veterinara > Saveti, pitanja i odgovori...
Brkic
Pitanje nije oko pasa ali možda bi mi mogli pomoći,

Interesuje me antibiotik Nifurpirinol, sipa se u bazen u kojem je riba i preko kože se apsorbuje, ili neki sličan. Tražio sam po internetu i našao samo neke male doze tableta a skupe kao velike.

Evo šta sam još našao o njemu, možda pomogne pri prepoznavanju nekog sličnog atibiotika.
Nifurpirinol is a anti-bacteria treatment that will destroy gram-negative and gram-positive bacteria.This drug is a nitrofuran antibiotic that is the active ingredient in many commercial preparations designed for use in the aquarium.

Nitrofurans(naziv antibiotika) are a group of synthetic antimicrobials. Both(sastoji se od)nifurpirinol and nitrofurazone are effective against many fish pathogens. They are well absorbed through the skin, making them ideal for bath treatments. Nitrofurazone(jedan od gore sastojaka )- Other names for this chemical include nitrofural and furacilin.

Molio bih za pomoć.
Intervet
Moram priznati da mi je zdravstvena problematika i terapija riba slabo poznata, tako da nisam u mogucnosti da Vam dam informaciju koju trazite.

Srdacan pozdrav,
Ljubomir Curcin dr vet. med.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.