Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Kako Pomoci Psima U Surcinu
Zivotinjsko carstvo forum > Najvažnije sobe na forumu > Zaštita prava životinja [i obaveze vlasnika]
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
tarator
Dovoljno sam čitala o strahotama, dovoljno sam zgrožena i sad sam spremna da nešto preduzmem. Molim sve vas koji imate konstruktivne ideje kako da pomognemo Eleninim životinjama i poboljšamo uslove u azilu, da me obavestite. Možemo da prodiskutujemo sve ideje i da nađemo načina da najbolje od njih realizujemo.
thumbsup.gif
tanjicak
Ocigledno svi bespotrebno diskutuju a niko da se javi za pomoc i predlog resenja. zemljo srbijo...
Balkanka
Dobijam iz inostranstva razne tekstove o zivotinjama, pa sam dobila i jedan sa slikama lisica koje imaju demodex, a u V.Britaniji lisice zive slobodno, nije problem ni u coporu, niti u azilu.
Oni imaju neki homeopatski lek koji se primenjuje oralno.
http://www.nfws.org.uk/mange/index.htm
Nazalost, newsletter ne mogu da nakacim. Na slikama lisice izgledaju ocajno pre lecenja, a jako lepo posle lecenja.
tarator
QUOTE(Balkanka @ Jan 24 2010, 09:27 PM) *
Dobijam iz inostranstva razne tekstove o zivotinjama, pa sam dobila i jedan sa slikama lisica koje imaju demodex, a u V.Britaniji lisice zive slobodno, nije problem ni u coporu, niti u azilu.
Oni imaju neki homeopatski lek koji se primenjuje oralno.
http://www.nfws.org.uk/mange/index.htm
Nazalost, newsletter ne mogu da nakacim. Na slikama lisice izgledaju ocajno pre lecenja, a jako lepo posle lecenja.

Ja sam spremna da pomognem nabavkom lekova za pse. I Vi?
zorro
QUOTE(tarator @ Jan 24 2010, 03:21 PM) *
Dovoljno sam čitala o strahotama, dovoljno sam zgrožena i sad sam spremna da nešto preduzmem. Molim sve vas koji imate konstruktivne ideje kako da pomognemo Eleninim životinjama i poboljšamo uslove u azilu, da me obavestite. Možemo da prodiskutujemo sve ideje i da nađemo načina da najbolje od njih realizujemo.
thumbsup.gif

Ja sam spremna da pomognem takodze.
Šunja
Kako da bilo ko pomogne, kad su prezauzeti piskaranjem na drugoj temi. Ja imam neke ideje o lecenju, koji bi lekovi bili najjeftiniji, a najdelotvorniji, ali ko ce sad da se bavi ekonomisanjem vezanim za lecenje kad ima tema na kojoj se moze prepucavati...
Balkanka
Šunjo, ako imate mogućnost da nabavite lekove jeftinije, molim vas da ostavite svoj email na pp.
Napišite ako znate za neke delotvornije lekove za demodikozu.
pirgo
na fb je vec u toku dogovor da se u petak nadjemo i vidimo sta moze da se uradi, dotle ce se kontaktirati veterinari jer bez njih nema nista, pitanje je kome koji lek treba i slicno.......
ko je zainteresovan moze kontaktirati @helideu, ona je pokrenula pricu

pozz svima i drago mi je da se krece sa konkretnom pricom i da cemo na ovoj temi zaobici pljuvacinu
LidijaL
icon_no.gif
Zna se sta je psima potrebno:
1. Veterinarska pomoc i lekovi
2. Betoniranje terena
3. Dezinfekcija terena
4. Boksevi i karantin za bolesne i za sveze sterilisane, ako vec ne postoje
5. Kucice za pse
6. Odvodjenje zdravih pasa na Vet. Fakultet na sterilizaciju - akcija je u toku
7. Volonteri za prevoz zivotinja, kao i dobrovoljci za pozajmicu kaveza
8. Radnici u azilu
9. Novac, koji je za sve navedeno potreban, osim za sterilizaciju, a tekuci racun je dat...
10. Elena treba da kaze sta je jos potrebno, ona najbolje zna kako je tamo. Nadam se da je shvatila da dalje ne moze sama i da joj je pomoc potrebna. Ako nije shvatila, onda uzalud sve...

Hranu imaju, kako cujem, a kazu i ljubav - premda 1000 je tu pasa, dan je prekratak da bi svi bili voljeni i mazeni, uz sve obaveze oko njih...

Problem je, svi znamo, brojnost pasa i malobrojnost ljudi spremnih da pomognu i uz svu dobru volju i pomoc, mislim da Elena nece moci da zadrzi sve pse, ako zeli da se stanje popravi. Mora izabrati izmedju dva zla, ono manje. Sama je stvorila takav izbor, ne praveci razuman izbor ranije. Ovo je sve uzasno tesko izvesti i sa duplo manje pasa, a situaciju otezava to sto je azil privatan i to sto ni Opstina Surcin ni Grad nemaju nikakve koristi da se petljaju oko pomoci. Sacica ljudi ovo ne moze da resi, ali ako Elena zeli pomoc za ove nesrecnike, ne treba unapred dici ruke zbog obima problema. Potrebno je siriti informaciju... Oglasiti za udomljavanje na sve strane mlade pse, zdrave i one za koje je brzo izlecenje moguce. Znam da ce i to ici uzasno tesko, niko nece ni zdrave stence mesance, ali mora se nesto pokusati... Kolegijalnost drustava za zastitu zivotinja je ovde pozeljna, pogotovo onih koji vec imaju azile. I deset zdravih pasa preuzetih iz Eleninog azila u neki drugi, velika je pomoc, pa makar i privremeno, dok se ne betonira i ne dezinfikuje teren. Da se neki vrate na ulice, oni prekaljeni, a miroljubivi - da, ali mlade pse koji su odrasli u zatocenistvu i duze bili u zatvorenom, koji ne znaju da se cuvaju saobracaja, vracati na ulice - ravno je ubistvu. Ljudi padaju na rasne pse - sigurno ima i takvih tamo i ne treba moralisati oko njihvog udomljavanja kao lakseg od udomljavanja mesanaca, jer ovde je prioritet smanjiti cifru pasa u azilu i naci im dobre domove!

Ako je vec veliki broj pasa star i bolestan, zasto ovaj azil ne proglasiti i registrovati kao azil za stare i bolesne pse, sa posebnim potrebama (agresivne ne spominjati, svrstati ih u bolesne...), jer njih niko ne zeli i mozda bi Elena na osnovu takvog projekta mogla obezbediti finansije za njihov normalan zivot, stranim donacijama, ako vec nije. Pazite, niko sa sigurnoscu ne moze da utvrdi starost pasa, pogotovo onih koji zive u losim uslovima, na tu kartu moze se igrati... Uh, nemam iskustvo sa ovakvim pricama, a nemam vise ni ideja za sada... Ali imam dobru volju i spremna sam da pomognem. Moram priznati da nisam optimista po pitanju procvata ovog azila, ali to nije razlog da unapred odustanemo. Samo jedan pas izvucen iz ocaja - i to je uspeh. To sto ih ima 1000 na gomili, ne umanjuje vrednost njihovih zivota, pojedinacno.

Bilo bi lepo objasniti zainteresovanima gde tacno se nalazi azil, jer ja ranije tri puta upitah, jer zivim u blizini, a ne znam i niko ne odgovara.

Djavoljev SIN
QUOTE(LidijaL @ Jan 25 2010, 12:52 AM) *
icon_no.gif
Zna se sta je psima potrebno:
1. Veterinarska pomoc i lekovi
2. Betoniranje terena
3. Dezinfekcija terena
4. Boksevi i karantin za bolesne i za sveze sterilisane, ako vec ne postoje
5. Kucice za pse
6. Odvodjenje zdravih pasa na Vet. Fakultet na sterilizaciju - akcija je u toku
7. Volonteri za prevoz zivotinja, kao i dobrovoljci za pozajmicu kaveza
8. Radnici u azilu
9. Novac, koji je za sve navedeno potreban, osim za sterilizaciju, a tekuci racun je dat...
10. Elena treba da kaze sta je jos potrebno, ona najbolje zna kako je tamo. Nadam se da je shvatila da dalje ne moze sama i da joj je pomoc potrebna. Ako nije shvatila, onda uzalud sve...

Hranu imaju, kako cujem, a kazu i ljubav - premda 1000 je tu pasa, dan je prekratak da bi svi bili voljeni i mazeni, uz sve obaveze oko njih...

Problem je, svi znamo, brojnost pasa i malobrojnost ljudi spremnih da pomognu i uz svu dobru volju i pomoc, mislim da Elena nece moci da zadrzi sve pse, ako zeli da se stanje popravi. Mora izabrati izmedju dva zla, ono manje. Sama je stvorila takav izbor, ne praveci razuman izbor ranije. Ovo je sve uzasno tesko izvesti i sa duplo manje pasa, a situaciju otezava to sto je azil privatan i to sto ni Opstina Surcin ni Grad nemaju nikakve koristi da se petljaju oko pomoci. Sacica ljudi ovo ne moze da resi, ali ako Elena zeli pomoc za ove nesrecnike, ne treba unapred dici ruke zbog obima problema. Potrebno je siriti informaciju... Oglasiti za udomljavanje na sve strane mlade pse, zdrave i one za koje je brzo izlecenje moguce. Znam da ce i to ici uzasno tesko, niko nece ni zdrave stence mesance, ali mora se nesto pokusati... Kolegijalnost drustava za zastitu zivotinja je ovde pozeljna, pogotovo onih koji vec imaju azile. I deset zdravih pasa preuzetih iz Eleninog azila u neki drugi, velika je pomoc, pa makar i privremeno, dok se ne betonira i ne dezinfikuje teren. Da se neki vrate na ulice, oni prekaljeni, a miroljubivi - da, ali mlade pse koji su odrasli u zatocenistvu i duze bili u zatvorenom, koji ne znaju da se cuvaju saobracaja, vracati na ulice - ravno je ubistvu. Ljudi padaju na rasne pse - sigurno ima i takvih tamo i ne treba moralisati oko njihvog udomljavanja kao lakseg od udomljavanja mesanaca, jer ovde je prioritet smanjiti cifru pasa u azilu i naci im dobre domove!

Ako je vec veliki broj pasa star i bolestan, zasto ovaj azil ne proglasiti i registrovati kao azil za stare i bolesne pse, sa posebnim potrebama (agresivne ne spominjati, svrstati ih u bolesne...), jer njih niko ne zeli i mozda bi Elena na osnovu takvog projekta mogla obezbediti finansije za njihov normalan zivot, stranim donacijama, ako vec nije. Pazite, niko sa sigurnoscu ne moze da utvrdi starost pasa, pogotovo onih koji zive u losim uslovima, na tu kartu moze se igrati... Uh, nemam iskustvo sa ovakvim pricama, a nemam vise ni ideja za sada... Ali imam dobru volju i spremna sam da pomognem. Moram priznati da nisam optimista po pitanju procvata ovog azila, ali to nije razlog da unapred odustanemo. Samo jedan pas izvucen iz ocaja - i to je uspeh. To sto ih ima 1000 na gomili, ne umanjuje vrednost njihovih zivota, pojedinacno.

Bilo bi lepo objasniti zainteresovanima gde tacno se nalazi azil, jer ja ranije tri puta upitah, jer zivim u blizini, a ne znam i niko ne odgovara.

thumbsup.gif
LidijaL
Demodikoza nastaje pri padu imunog sistema - stres, ishrana, geni... mogu biti okidaci. Kod laksih slucajeva, moze se sanirati i vitamniskom injekcijom, kod najtezih - nazalost, pse obicno uspavljuju. Uobicajena terapija je kupanje Armitrazom, azil je potpuno neuslovno mesto za lecenje i kupanje... Mislim da se daje i Ivermectin, ali pitanje je da li sme da se daje kosturima od pasa, to je prakticno otrov koji prodje kroz organizam, da bi poubijao gamad na kozi...
Šunja
Mislila sam da dam nekoliko boca infuzije, nekoliko injekcija ivermektrina, špriceve i igle, toliko mogu u ovom momentu.
Šunja
LidijaL, u pravu ste za to da je Ivermektrin otrov, ali njime sam lečila i izlečila ulične pse u sličnom stanju kao što su ovi na slikama. Davala sam i beviplex tablete, već posle prve nedelje su se videla poboljšanja, tokom druge nedelje su skoro sve rane po telu nestale, čak je i dlaka krenula da raste. Verujem da bi dobar deo ovih pasa mogao da bude izlečen, a sve i da grešim, da se izleči samo 10%, opet je to uspeh.
jelenna
Moja dva kucna psa, Sonja i Dusica su imala demodikozu kada sam ih pronasla. Sonja u nekoj blazoj formi, a Dusica je imala oko godinu dana i bila je skoro potpuno ljubicasta sa malim delovima na kojima ima dlaku, pri tom joj se videlo svako rebro. Napomenucu da sam i par ulicnih pasa lecila od demodikoze. Definitivno je potrebno kupanje amitrazom ili taktik. Mislim da se ceo litar moze nabaviti za 60-ak eura. On se rastvara u vodi i na litar vode ide mozda 2 ml amitraza, ne secam se tacno. Najbolje je rastvor sipati u one prskalice sa rasprsivacima i tako isprskati celokupnu povrsinu psa. Ukoliko pas ima malo duzu dlaku, najbolje je da bude osisan da bi se lakse doprlo do svih delova koze. S obzirom da je vreme takvo kakvo je , kupanje, odnosno prskanje u azilu verovatno nije moguce, pa to ostaje za toplije vreme. Ivermektin jeste jako toksican, ali i jako delotvoran. Ja sam jednog ulicnog psa koji je bio gotovo potpuno celav, a koga nisam mogla kupati gotovo potpuno izvukla samo sa ivermektinom-jednom nedeljno i dobrom hranom. Mada je definitivno najbolje proveriti sa veterinarom da li ti jako slabi psi smeju da prime ivermektin. Demodikoza nastaje zbog pada imuniteta tako da su dobra sva moguca vitaminska sredstva bevipleks, oligovit, vitoligam. Vitoligam se daje u inekcijama i veterinarski je lek i mislim da nije mnogo skup. I kazu da je to jedan od najboljih multivitaminskih preparata u medicini. Kao sto Lidija rece stres moze biti uzrok, tako da bi te pse trebalo smestiti u sto mirnije uslove i na sto mirnije i sto izolovanije mesto, ako tako nesto uopste postoji u azilu. Bitno je i da ti psi imaju kvalitetnu i redovnu ishranu. I ono sto moze biti dobro resenje, ali nije bas jeftino jesu ampule Advocate. Ampule su iste kao Frontline, nanose se isto, stite od buva i krpelja ali u sebi imaju i amitraz. Trebalo bi ih stavljati na 21 dan. ampule su pakovane kao Frontline. Najisplativije je uzeti velike ampule, pa ih spricem izvlaciti u doze za manje pse. Najveca ampula je oko 10 evra, za psa od 25 do 40 kg. Znam da je skupo ali u uslovima kada nemate bas puno mogucnosti za svakodnevno tretiranje ove ampule mogu biti dobro resenje. Izlecenje je moguce i moze biti vrlo uspesno i kod psa koji izgleda najuzasnije ali treba truda i vremena. Ne znam koliko takvih pasa tamo ima. To cete verovatno znati posle posete azilu, ali ako ih nema mnogo mozda bi se oni mogli negde izmestiti pa leciti.
danicad
Veterinarski fakultet raspolaže brojnim salama, čini mi se da ima ovde ljudi sa tog fakulteta, da li bi neko od njih mogao da vidi (s tim da se Elena i službenim dopisom obrati ako treba) za takvu mogužnost? Možda videti i sa Vladom?
Najugroženije bi trebalo smestiti na neko dobro mesto gde ima uslova da se stvarno izleče!
zorro
QUOTE(Djavoljev SIN @ Jan 25 2010, 12:55 AM) *
thumbsup.gif

Ja sam spremna da pomognem psima s demodexom i pomoć mi je potrebna u vidu volontera koji će ići sa mnom u azil, gde ćemo pomoći Eleni u tretiranju pasa propisanom i proverenom terapijom. Potrebno je da se istovremeno očiste zidane kućice u kojima psi spavaju i za taj posao su takođe potrebni volonteri
EvaEva
Jednom psu kog smo lecili protiv demodexa pomogao je taktik. Sada je hladno, taktik bi ih ubio. U drugom slucaju, taktik nije pomogao vec ivermektin , skoro da su se odmah videli rezultati ( psi su imali i sekundarne infekcije , gnojne rane ). Advocate u njihovom slucaju uopste nije pomogao.
Nadam se da ce i neki veterinar da podje, posto se taj ivermektin ne daje kolijima, moze da ima fatalne posledice.
stvarnost
Ima tema na facebooku, D. Pantelic zeli da organizuje posetu azilu Firby, kao i pomoc:
http://www.facebook.com/group.php?v=wall&a...0150&ref=mf

Potpuno je jasno da svi koji zele da pomognu treba da se konsultuju s Elenom, ona poznaje svakog psa i vrlo dobro zna koja mu je dijagnoza i koja terapija mu je potrebna. Pored toga, ima ogromno licno iskustvo u lecenju i nezi zivotinja jer u njenom azilu su utociste nasli svi oni koji su najugrozeniji i kojima je lecenje neophodno.

stvarnost
Jasno je da sada od kupanja nema nista, potrebna je druga vrsta terapije lekovima.
Sigurno da lecenje nije potrebno samo psima s demodexom, vec im svima trebaju na primer vitamini, a sigurno su potrebni i razni drugi lekovi.

Ako iko ima neku gradjevinsku firmu, neka vidi da li postoji mogucnost da pomognu. Licno sam ubedjena da niko nije samo sedeo i cekao, da je pomoc trazena na svim stranama.
Nikad se ne zna ko od nas moze imati vise srece, svi treba da pitamo sve poznanike da li mogu ikako da pomognu.
micaigoxy
sto se demodexa tice,buduci da je zima,pored ivermektina,tu je ogrlica preventic(virbacova) koja je isto odlicna.
Ali jedna ogrlica kosta od 680 do 750 dinara...
U svakom slucaju,ivermektin je delotvorniji i jeftiniji

Sutra cu uplatiti na racun Dragane Pantelic koliko mogu
Vise od toga ne mogu da ucinim
Balkanka
Sunjo, hvala na svim savetima koje ste mi poslali kao privatnu poruku, ali za tu terapiju vec znam. Nadam se da vam je jasno da par flasica bilo cega ne resava problem, ali da je i najmanja donacija dobrodosla.
Ne bih sad da se ova tema pretvori u raspravu o toksicnosti Ivermectrina, jer od rasprave nema nista, konsultovace se specijalista za kozna oboljenja i to je to.
I u inostranstvu se koristi Ivermectrin, to svima treba da bude jasno, jer Advocate mozete da obezbedite samo jako malom broju pasa, uzasno je skup.

LidijaL, svi se slazemo s vasim zakljuccima sta je psima potrebno i ja sam ubedjena da Elena to odavno zna. Samo, ko ce sve to da finansira? Svako od nas moze da kaze psima je trebalo da se nesto obezbedi, ali setite se samo godina u kojima smo patrolirali oko svojih kuca da nam sinteri ne odvedu pse i u kojima smo jurcali u Ovcu da pokusamo da ih spasimo. Ako je neko tih mracnih godina morao da se dovija kako da sto vise pasa postedi od smrti i da ih stavi negde na sigurno, samo da bi preziveli, i to maltene sam, onda je jasno da je spasavan njihov goli zivot, da su se sredstva usmeravala na njihovo lecenje i osnovne potrebe.

Nadam se da ce nasi zastitari da pokazu dobru volju i pomognu ovim psima. Za mene je strasna pomisao na sve ono sto su oni prosli, hvatanje, boravak u kafileriji, menjanje sredine... Strasno mi je bilo i da procitam na ovom forumu da ljudi nemaju saosecanja za njihovu patnju. Njima treba da se obezbede uslovi za bolji zivot i ako iko ima neke bogate prijatelje, ovo im je dobra prilika da ne misle samo na sebe.
pirgo
Drago mi je da smo konstruktivni.
Kao sto je @stvarnost napisala, na fb je otvorena grupa, neki su dogovori postignuti, danas je trebalo vetovi da odu da vide i naprave neku preliminarnu procenu stanja. Izvesno je, na zalost verovatno, da kao i uvek nece mozda biti svi psi spaseni, ali vredi boriti se za svaki pojedinacni zivot.
Ko god je u prilici na bilo koji nacin da pomogne, dobrodosao je
http://www.facebook.com/group.php?v=wall&a...0150&ref=mf

dani1
ljudi, vi ste neverovatni kako ste se odjednom organizovali i puni ideja bacili u akciju da se pomogne tim jadnim kucama.
svaka cast

da li je neko od vas razgovarao sa magdalenom do sada? mora da jeste, da biste znali gde treba da idete?
Balkanka
Dani1, ja ne bih tek tako potcenjivala inteligenciju ljudi koji zele da pomognu zivotinjama u nevolji.
dani1
prvo, te zivotinje nisu u nevolji od juce, a takodje nemas potrebe ni da mi lepis etikete o 'potcenjivanju inteligencije' i o tome kako mene pomaganje zivotinja ne interesuje

dakle, ko je kada pricao sa magdalenom i sta je dogovoreno. zar je to tako tesko pitanje?
Milica
QUOTE(dani1 @ Jan 26 2010, 09:47 PM) *
prvo, te zivotinje nisu u nevolji od juce, a takodje nemas potrebe ni da mi lepis etikete o 'potcenjivanju inteligencije' i o tome kako mene pomaganje zivotinja ne interesuje

dakle, ko je kada pricao sa magdalenom i sta je dogovoreno. zar je to tako tesko pitanje?

Pa naravno da je teško pitanje pošto sada ekskurziju ne organizuje orka, nego neko drugi, pa se samim tim ne treba sa tim sprdačiti.

Stvarno, zašto se to krije?

LidijaL
Mene ne zanima ko organizuje ekskurziju ni ko je s kim u kakvim odnosima. U tu organizovanu posetu azilu ne mogu da se ukljucim, jer sam tada na poslu. Zanima me da neko postavi ovde tekuci racun azila, ili Elenin broj telefona ponovo, da je pitam za taj broj racuna, kako god.. Znam da to negde vec ima dato, ali ne mogu sad da kopam po 20 strana uglavnom zaludnih postova na onoj drugoj temi. A i ova tema je naslovljena- kako pomoci, pa bi bilo lepo da se i ovde postavi. Sto pre. Hvala unapred.
Ne znam ko je Dragana Pantelic ni kakve veze ima sa azilom. Videla sam taj broj tekuceg na fb, ali interesuje me direktno da uplatim azilu, bez posrednika.
crnamrlja
znam da ce ovo sto cu reci mozda zvucati apsolutno nekonstruktivno

ALI, organizovati odlazak do azila radnim danom ujutru!

pa to je prosto genijalno, ja se nikad ne bih setio tog termina!

radni dan, pa jos ujutru!!!

jel zaposleni nisu pozeljni ili gresim?

ako jesu, kako da dodjemo?

da svi uzmemo po slobodan dan ???

izvinjavam se na reakciji ali mene takve stvari jednostavno izludjuju...
danicad
Telefon je 065 27 111 27!
new_folder
Džabe telefon, niko se ne javlja. I posle se neko čudi što je azil propao.
LidijaL
Dobila sam na pp broj racuna. Evo, pa mozda zatreba jos nekom:
Raiffeisen Bank
Udruzenje za zastitu zivotinja i zivotne sredine "Respecta"
265104031000131202
Jovana9
Ljudi bre bila sam u azilu, oni hranu za njih imaju dovoljno, problem je sto slabi psi ne mogu da pridju da jedu zbog ovih dominantnijih posto je veliki protoh hrane klopa se servira u koritima preko 90 puta, korita imaju sigurno preko 50l cinije nisu potrebne. fokusirajte se
bolje da se organizujemo po pitanju bokseva, dezinfikacije i poravnjanja terena, to bi im vise koristilo od granula cinija i cebadi. ne vredi im cebe kad moraju da se kvase ukoliko izadju da obave nuzdu il da jedu... mislite o tome.
eternal
QUOTE(crnamrlja @ Jan 26 2010, 11:54 PM) *
znam da ce ovo sto cu reci mozda zvucati apsolutno nekonstruktivno

ALI, organizovati odlazak do azila radnim danom ujutru!

pa to je prosto genijalno, ja se nikad ne bih setio tog termina!

radni dan, pa jos ujutru!!!

jel zaposleni nisu pozeljni ili gresim?

ako jesu, kako da dodjemo?

da svi uzmemo po slobodan dan ???

izvinjavam se na reakciji ali mene takve stvari jednostavno izludjuju...

potpuno se slazem. cinjenica je da je mnogima "pomaganje zivotinjama" posao i zive od toga, ljudi bez zanimanja (ne posla, svako moze da ostane bez posla ili da ne moze da pronadje isti), koji su pronasli ovde nišu gde će se biti neko i nesto jer ne postoji drugi nacin. evo, morala sam da kazem. nisam nikoga prozvala i imenovala, tako da ovo ne spada u napad ni na koga. samo neki moj zakljucak.

i ja isto mislim da im je potrebna pre svega veterinarska nega, zatim da se ogradi neki deo, tj. da se razdvoje slabiji psi od jacih, izbetonira neki deo, preore ostatak, sta ce im cebe u blatu?? trebalo bi da se skupi novac i da se pronadje neko ko bi mogao da uradi to betoniranje i oranje, ja ne znam koga bih mogla da pitam.
new folder se ponudio za marketing, mozda da se sastavi neki oglas, tender, pa da se skupi vise ponuda ili ako zna nekoga.
danicad
QUOTE(new_folder @ Jan 27 2010, 12:51 AM) *
Džabe telefon, niko se ne javlja. I posle se neko čudi što je azil propao.

Foldere,
Ne treba odmah skakati za vrat! Možda je devojka zauzeta tog trena, možda nije želela da se javi jer ne zna ko je, jedno znam, biti u njenoj koži ovih dana, iskreno, nikom ne bih poželela!
Ko zna ko ju je sve zvao i šta je možda doživela.....
Pošaljite poruku?
Jovana9
Mi smo se sad ovde uhvatili za Elenu a niko ne spominje stanje u azilu Oaza tamo je stanje triput gore nego kod Elene, al valjda ce i oni doci na red za pomoc.
Kao sto rece @eternal bolje da nadjemo nekog ko bi plac mogao da sredi bar da se preore i nabaca sljunak bilo bi mnogo bolje, potrebno je isto i sa putem samo sto bi za put bio efikasniji i isplatljiviji sut, ako budemo dovoljno pritisli grad mozda im obezbede i struju.
Bolesni psi i psi sa demodeksom se prebace u karantin na sigurno i da se obilaze i prati njihov tok lecenja. Dok se ne izlece sredi se plac naprave se bilo kakvi boksevi dezinfikuju se postojeci, slabiji psi se odvoje od dominantnijih, ako je vecinski deo nas spreman da pomogne nece mu biti problem da ode i cisti zajedno sa ostalima, utoliko ce biti bolje jer em sto ce te videti pravo stanje u azilu em sto ce te shvatiti koliko je to tezak posao. pa kome se svidi i ko hoce moze tako i da nastavi.
Lako je reci to je kanc logor i da trebaju psi odande da se prebace al gde smestiti 900 pasa i da imaju bolje uslove nego tamo. Doduse tamo ima i oko 300 macaka al naspram pasa su u manjini pa se ovde i ne pominju...
eternal
ja sam sigurna da elena zeli pomoc, ali sam sigurna da su mnogi bezbroj puta obecavali i da se sve yavrsavalo na tome.

antibiotici nisu skupi, vakcine takodje, ivermektin tek, ali potrebno je da se stvore uslovi za lecenje. ako pas npr. ima sugu, a sugarac opstao tamo gde pas spava, ima samo opet da se zarazi
new_folder
Foldere,
Ne treba odmah skakati za vrat! Možda je devojka zauzeta tog trena, možda nije želela da se javi jer ne zna ko je, jedno znam, biti u njenoj koži ovih dana, iskreno, nikom ne bih poželela!
Ko zna ko ju je sve zvao i šta je možda doživela.....
Pošaljite poruku?

Poslao poruku i ništa takodje. Mail naravno nema. Pa ja stvarno ne znam šta da mislim. Hteo sam malo da je stavim na noge u smislu da izadje iz anonimnosti da je neko primeti. Da joj dam softwer za vodjenje azila, kompletna administracija i sl.

Ako hoćeš pare za nešto onda mora i da te vidi neko da postojiš.

Najveća greška svih vlasnika azila je to što rade u azilu, to je paradoksalno ali tako je. Vlasnik azila je osoba kojoj prva dužnost da vodi "posao" i da je uvek u nekim pregovorima sa nekim. Ukoliko ta osoba čisti i sprema tamo teško da će imati vremena za bilo šta drugo. Verujte mi na reč da je tako.

Ta žena je kako vidim zaglibila do guše. Sama uspeti neće. Ne mogu još uvek da verujem u broj životinja tamo, ne znam da li postoji veći azil od ovog u Srbiji.

Azil "Oaza"....šta je sad sa njim nek izdži još malo.

Azili bi trebalo da se udruže u jedinstvenu organizaciju i da tako nastupaju prema donatorima. To bi dalo najveći efekat.

Da se ne lažemo mnogo dobrobit životinja ne zavisi od količine ljubavi već o količini novca. To je posao kao i svaki drugi i tako mu morate prići.
eternal
new folder, slazem se. zato je jako korisno to sto si ponudio. i potebno je da se skupi novac i da se uposli nekoliko radnika. i naravno, betoniranje, dezinfekcija, sadjenje trave, drveca nakon sto bager preore zemlju, da se plac podeli u nekoliko delova, pa tek onda cebad, lekovi, itd.
LidijaL
Cebad nicemu ne sluzi psima koji zive napolju. Prvo, skvase se, pa su od vece stete nego koristi, drugo, psi to ocas posla iskidaju... Trava i drvece im tek nisu potrebni. Mislim da su potrebni novac i pomoc u lekovima - najhitnije, kao i radna snaga.
I promena politike azila da se prima svaka unesecena zivotinja i da se i ono malo udomljivih tesko prepusta potencijalnim udomiteljima, jer evo do cega je to dovelo. Postoji li nacin da Rakovica primi deo pasa?
tanjicak
Ja milism da ne postoji , odnosno jedino sto bi mogli da ih smeste u boxeve u okviru objektqa ali mogu samo mali broj pasa i ne za trajno.
Kucice su neupotrebljive.
katarinadimedici
E, sada kad ste sve popisali šta bi trebalo, izračunajte koliko bi vre,ena i para trebalo da se sve to ispuni.I to pod uslovom da Elena pristane na sve!
1. Mail Elena ima , kao i sekretaricu. Registrovala je udruženje i u Nemačkoj! To i jeste jedan od načina da se privuče pažnja. Počela je da radi i na sajtu.
2. Naravno da Elena želi pomoć, ali retko ko bi pomoć dao na neviđeno, a Elena ne dozvoljava dolazak u azil, ne dozvoljava da se vide loše stvari!Drugo, svako ko bi i ponudio pomoć uslovio bi to prestankom dovođenja novih pasa.
3. Pričate o boksovima i poravnjanju terena? Ko će to da finansira? Forumaši koji su za godinu dana koliko stoji grupa na fejsbook-u i na Krstarici i ovde uplatili 20 eura? Elena je ogroman novac uložila u taj azil, o kakvom većina nas ovde može da sanja, ali jednostavno sve je malo kada se stvari dovedu do ove granice!Nekoliko puta je pravila i rušila boksove, premeštala pse, dizala ograde. To je njen novac i jedina je kompetentna da odluči kako će ga utrošiti, ali nekada treba primti i savet, primeniti iskustva drugih. Mislim da većina zna da je delta sistem izgradnje najeftiniji, najbrži i funkcionalan.Sa nekoliko takvih boksova moglo se nešto započeti.
4.Prilazni put je Elena sama i pravila, ali su joj traktoristi uništili! Ne znam da li si ulazila Jovana u sva dvorišta, ali meni je nacrtano kako to izgleda, a koliko novca bi za preoravanje, betoniranje i dezinfekciju za nekih 50-ak ari najmanje, nije teško preračunati. Sve to može ali negde na proleće!
5. Što se tiče lekova, načina lečenja...Nema vode ljudi moji! Da li iko pročita napisano? Nema karantina! Nema boskova, psi su napolju! Ima 15-ak kućica i to sa malim prolazima, ima samo nekoliko manjih zidanih objekata. I ovo što pišem je napamet, zaključeno iz Elenine priče!
Svi mi sada možemo očas posla na papiru da rešimo problem, ali napolju, na snegu, na minusu...Ovo ne samo da prevazilazi Elenine snage, već svi zajedno da se udružimo teško ćemo se pomaći! Jedino što realno preostaje je da se pritisne grad i to ne samo grad Beograd, već i sve one opštine koje su rešavale svoje probleme šaljući pse kod Elene! Treba naći veterinare koji će pristati da odu tamo i pregledaju pse, treba tražiti prazne barake ( što je Elena već pokušala) da se naprave hitni karantini, a onda videti šta sa zdravima i koliko ih ima. Naravno, pre svega treba dobiti Elenin pristanak i zaustaviti priliv novih!
Znam da vam se ovo neće svideti, ali sve ostalo je uludo trošenje vremena koje oni jadnici nemaju!
eternal
tako je. umesto cebadi - stiropor. u medjuvremenu traziti pomoc od grada, ali i republike. voda, pa sve ostalo. trebalo bi neko ko ide u petak da uslika azil, sve objekte, itd. pa da se onda vidi sta i kako. u medjuvremenu svako moze da uplati nedeljno bar 100 dinara, ali da se ne uplacuje na neke leve racune, vec na racnu azila
macana
Doduse tamo ima i oko 300 macaka al naspram pasa su u manjini pa se ovde i ne pominju...
[/quote]

Da li se zna u kakvom su stanju mace?
Kailani
I meni je besmisleno da se ide u azil radnog dana, ljudi rade.
Jel neko kontaktirao do sada Djilasa? Svi pisu treba kontaktirati vlasti, pa jel im neko nesto rekao vec do sada?
EvaEva
Citali ste na FBu, u azil se ne ide. U petak se ljudi skupljaju, nisam bas sigurna zasto.Ima vise racuna na koje moze da se uplati a ono sto se skupi ( lekovi i pare ) daje se Eleni licno.
tanjicak
a zbog cega se ne ide?
EvaEva
QUOTE(tanjicak @ Jan 27 2010, 02:52 PM) *
a zbog cega se ne ide?

Rekose da iz samog starta nije bio predvidjen odlazak u azil.
tanjicak
P ane bih bas rekla , upravo je bio predvidjen odlazak pisalo0 je na fb , zasto se grupa na fb zove konvoj???!!!!
EvaEva
QUOTE(tanjicak @ Jan 27 2010, 03:15 PM) *
P ane bih bas rekla , upravo je bio predvidjen odlazak pisalo0 je na fb , zasto se grupa na fb zove konvoj???!!!!

Receno mi je da je nenamerna greska . Idite na taj link i procitajte, ako nije izbrisano.
helidea
Posto vecina pise da jedina opcija pustiti pse, za sad nema prilaska azilu da ne bi doslo do veceg haosa,i ne vidim svrhu velikog broja ljudi u azilu.
Ko zeli da dodje postoji mesto okupljanja, gde cete dobiti informacije.Nas cilj je da lekovi sto pre stignu do pasa.

Projekt je humanitarnog karaktera a cilj skretanje paznje na zaštitu i prava životinja , pomoc bolesnima u azilu, izgradnju novih boxeva, ciste cinije, srecno udomljavanje,dezinfikacije i poravnjanja terena.Necemo dozvoliti da neko koristi ovaj projekat u svrhu promovisanja licnog interesa ili obracanju vlastima, ili medjima .
Nas ne zanima nista osim pasa, i kako srediti stanje u istom.Ni jedan mail nije upucen s nase strane ni jednom predstavniku vlasti, samo ljudima sirokog i plemenitog srca,Ne plasimo se kise , snega , losih uslova jer istupamo same kao pojedinci.Od nas tri je krenula ova inicijativa, a samo je jedna iz Beograda.Takodje odlazak u azil nije predvidjen , pomoc ce se primati u parku ispred autobuske .Lekovi i ceo konvoj ce biti licno predati azilu, takodje i u pisanoj formi.Sve odgovore , naravno na koje mi mozemo da odgovorimo,cete dobiti licno ako dodjete.Do tad mislite na one kojima je negde hladno na ulici i nemaju sta da jedu, spasite ih.

NE PODRZAVAMO NI JEDNU ORGANIZACIJU,NITI SMO CLANOVI ISTE, PODRZAVAMO I VOLIMO ZIVOTINJE.

Srdacan pozdrav
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.