....nestali
....kućni ljubimci
....ekologija
....divljina
....forum
....saopštenja
....galerija
Predrasude: mačke i mleko

Vaša mačka verovatno voli mleko. Pitanje je međutim, da li je ono stvarno toliko dobro za nju? Iako preovlađuje mišljenje da ta dva pojma prirodno idu jedan sa drugim, nepobitno je utvrđeno da je većina mačaka nesposobna da pravilno svari šećere kojih ima u mleku. To što u reklamama na TV-u i u filmovima i dalje viđate mačke kako piju mleko samo govori o inerciji po kojoj ljudi postupaju. Osim toga samo mleko ima izuzetno malu hranljivu vrednost za organizam mačke pa će tako npr. mačka koju hranite samo mlekom uginuti od loše ishrane. Uprkos svemu mačke i dalje vole ukus mleka i ne obaziru se na naučna istraživanja...


[tekst se nastavlja ispod banner-a]                                                                                

Marketing                                                                                    

Ako se pitate kako da utvrdite da li Vaša mačka može da uspešno svari mleko pratite njeno ponašanje i stolicu posle davanja mleka sledećih nekoliko dana. Najčešće se događa da maćka posle mleka ima dijareju ili da jede travu što uglavnom znači da je muči stomak.

Dosta lakše se vari jogurt pa možete probati sa ovom zamenom kako bi mačka i dalje pila belu tečnost koja liči na mleko. Takođe mački možete davati vodu u koju ste sipali malo mleka onoliko koliko je dovoljno da pobeli i da dobije blagi miris mleka...

Na tržištu se mogu naći i neke industrijski pakovane zamene za mleko koje su pravljene specijalno za mačke mada realno nije potrebno da dajete novac na ovakve proizvode, umesto toga isti taj novac radije potrošite na kvalitetno parče mesa koje će mački mnogo više koristiti.

Ovaj tekst je informativnog karaktera i ni na koji način ne može zameniti veterinarski pregled. U slučaju da Vaša mačka ima zdravstvene probleme ili promene u ponašanju posetite veterinara što je pre moguće.

 

Komentari?

 

 

 

© 2003-2010  Životinjsko carstvo

....ko je autor?
....usluge
....kontakt
....saradnja?
zahvaljujem se....
....adrese