.... naslovna

.... psi

.... mačke

.... ptice

.... male životinje

.... galerija

.... forum

.... prezentacije

.... oglasi

Pas preživeo cunami i vraćen vlasnici posle tri nedelje na moru

08.04.2011.

Mešanac Ban ili "Cunami pas" kako su ga mediji prozvali ovih dana je vraćen svojoj vlasnici - zahvaljujući obalskoj straži Japana.

Ban, "cunami pas" koji je preživeo tri nedelje na moru
Pas je spasen sa plutajućeg krova nedaleko od severoistočne obale Japana više od tri nedelje nakon zemljotresa i cunamija i ubrzo vraćen vlasnici, što je redak lep događaj u velikoj prirodnoj katastrofi koja je pogodila ovu zemlju.

Vlasnica je prepoznala psa sa vesti na televiziji o spasilačkoj akciji od prošlog petka.

Vlasnica i dvogodišnji pas su doživeli veoma emotivno ponovni susret u centru za brigu o životinjama gde je Ban bio smešten nakon spasavanja.

"Čim sam je videla na vestima prepozanala sam je" uzbuđena vlasnica je privačala grleći svog ljubimca dok joj je on od sreće lizao lice. "Nikada je nećemo ostaviti," rekla je vlasnica, koja je želela da ostane anonimna.

Pas je pronađen od strane posade obalske straže Japana na plutajućem krovu oko 1.8km severno od mesta Kesennuma, u prefekturi Miyagi, jednoj od najteže pogođenih oblasti uzduž severoistočne obale Japana.

Krov je najverovatnije bio otkinut od kuče i izbačen na pučinu jakim vodenim udarom razornog cunamija koji je pogodio Japan 11. marta ove godine.

"Izuzetno mi je drago mi je što je došlo do ovog susreta nakon što su bili oboje bili radvojeni ovom katastrofom," reči su Toshiro-a Suzuki-ja, upravnika azila za životinje, kako ga citiraju iz informativne agencije Kyodo.

On je rekao da azil trenutno brine o 19 pasa i nekoliko mačaka koji su odvojeni od vlsnika tokom cunamija.

Obalska straža Japana i dalje traži hiljade nestalih ljudi nakon zemljotresa i cunamija. Prema trenutnim zvaničnim podacima, ove dve prirodne katastrofe su ostavile iza sebe 12,175 žrtava i 15,489 nestalih.

     

[tekst se nastavlja ispod banner-a]                                                                                

Marketing                                                                                    
 

Čuda se dešavaju!

Izvor dobre vesti: BBC News, ABC News

Komentari/pitanja.... divljina

 
  Maya di Altobello
  Shadow of Aire
.Lionheart
[erdel terijer]
  Express Man Rezlark
 [patuljasti šnaucer]
  Big Band Rezlark
 [patuljasti šnaucer]
 

2003-2011 © Životinjsko carstvo