.... naslovna

.... psi

.... mačke

.... ptice

.... male životinje

.... galerija

.... forum

.... prezentacije

.... oglasi

Novi uspeh Društva za zaštitu životinja iz Podgorice

Iz Azila na Vrelima Ribničkim udomljen 51 pas mješanac u Bazelu i Cirihu

Opet pakujemo ljubimce
Društvo za zaštitu životinja uskoro će početi sa udomljavanjem pasa iz podgoričkog Azila na Vrelima Ribničkim u švajcarskom gradu Cirihu. Društvo udomljava lutalice i napuštene pse po cijeloj Crnoj Gori, a životinje kojima nijesu uspjeli da nađu novi dom, utočište su našli u Švajcarskoj.

 
Prema riječima predsjednika Društva Svetlane Manojlović, u prethodnoj godini udomljeno je 47 pasa u Švajcarskoj, a tokom nedavnih božićnih praznika ''upakovana'' su četiri mješanca koji su avionom ''Montenegro eirlajnsa'' stigli u svoje odredište u Bazel.
- Švajcarci isključivo žele mješanca za kućnog ljubimca, a najtraženije su sterilisane ženke koje su najodanije i idealni psi za dom – kazala je Manojlović.
''Beskućnici'' novi dom dobijaju zahvaljujući odličnoj saradnji podgoričkog Društva za za štitu životinja sa Monikom Brukner iz Bazela koja je otvorila prihvatilište za pse u Novom Sadu.
Manojlović je istakla da su psi u početku transportovani kolima do Vojvodine, gdje ih je Brukner nakon završene papirologije svojim automobilom odvozila do odredišta.
- Zahvalni smo na velikom razumijevanju kompanije ''Montenegro eirlajnz'' i, od nedavno, pse transportujemo avionom - kazala je Manojlović i dodala da je nacionalna avio- kompanija odobrila maksimalan popust za transport tih pasa.


[tekst se nastavlja ispod banner-a]                                                                                

Marketing                                                                                    Zaštitnici životinja iz Podgorice i Bazela, kako je navela, oduševljeni su ljubaznošću, profesionalnošću i ekspeditivnošću crnogorske avio-kompanije, pogotovu njenih slubenika: Radonje Zekovića, Bojana Božovića i Slavice Hadžić. Ona je naglasila da su naišli na veliku ljubaznost službenika aerodroma ''Golubovci''.
- Švajcarsko Društvo za zaštitu životinja u znak zahvalnosti reklamiraće ''Montenegro airlines'', a naše Društvo uskoro će pokrenuti kampanju: ''Na krilima prijatelja do toplog doma'' - kazala je Manojlović i dodala da će Podgoricu uskoro posjetiti delegacija iz Švajcarske.

Krv daju u Novom Sadu
Psi u inostranstvo putuju u specijalnim transportnim korpama, a na put kreću samo potpuno zdravi psi. Životinje u Podgorici prolaze strogu veterinarsku kontrolu, vakcinisanje, čiste se od parazita i sterilišu. Prije nego što napuste zemlju, u Novom Sadu im se vadi krv, nakon čega dobijaju “pseći pasoš”.

Aleksandar Šćekić

Komentari/pitanja
.... divljina

 
  Maya di Altobello
  Shadow of Aire
.Lionheart
[erdel terijer]
  Express Man Rezlark
 [patuljasti šnaucer]
  Big Band Rezlark
 [patuljasti šnaucer]
 

2003-2010 © Životinjsko carstvo