.... naslovna
.... psi
.... mačke
.... ptice
.... konji
.... male životinje
.... galerija
.... forum
... prezentacije
 

Medijska zvezda Pamela Anderson obratila se našim modnim kreatorima


Svetski poznata televizijska i filmska zvezda Pamela Anderson - u ime organizacija People for the Ethical Treatment of Animals ( PETA ) i Udruženja Sloboda za životinje - poslala je pismo srpskim modnim dizajnerima, apelujući na njih da u svojim modnim kreacijama ne koriste životinjsko krzno. Uz pismo priložen je i šokantan video snimak - koji je tonski propratila sama Pamela Anderson, uz titl - na kom se opisuje patnja životinja uhvaćenih u zamke ili uzgajenih na farmama krzna. Ovo je prvi put da se na ovakav način obraća srpskim dizajnerima. Među prvim srpskim modnim kreatorima i modnim kućama kojima se obratila Pamela Anderson pozitivno su odgovorili:
 
Jelena i Svetlana Proković
- JSP.
Svetlana je rekla: "Moj odgovor je da podržavam vašu akciju tako da se pod etiketom JSP neće naći pravo krzno."

Katarina Rebrača, manekenka i vlasnica modne agencije K models: "Ja sam dugo podržavala i još uvek podržavam NE korišćenje krzna u modnoj industriji i za celu moju manekensku karijeru ni jednom nisam odradila revije ili slike koje promovišu prodaju krzna. Javite mi ako mogu da vam budem od neke pomoći.

Slađana Pantović:
"Obraćam vam se kao kreator modne kuce P....S....Fashion, a na molbu da Vam odgovorim na dopis i iznesem sopstveni stav po pitanju korišćenja životinjskog krzna u tekstilnoj industriji. Moj odnos prema ovom pitanju je jasno definisan od trenutka kad sam počela da se bavim ovim poslom, tačnije, od pre više od deset godina. Ni tada, kao ni sada, nisam imala nikakvu dilemu u vezi sa tim koliko je brutalan i surov način dobijanja tog istog krzna koje je i dalje, na žalost, jako popularno i "krasi" garderobere mnogih dama. U tom kontekstu, za osmišljavanje i kreiranje takve vrste odevnog predmeta koristim isključivo veštačko krzno. Dakle, što se tice akcije koju ste pokrenuli, možete računati na moju punu podršku. Daću sebi slobodu da iznesem još jedan stav u vezi sa tim. Lično smatram da bi ovakvi dopisi, pre svega, trebalo da se šalju potrošačima, tj. damama za koje nošenje prirodnog krzna predstavlja statusni simbol, a ne proizvođačima."

Nenad Janićijević, direktor marketinga AMC - Afrodite Mode Collection D.O.O., takođe je dao interesantnu izjavu:
"Naravno da podržavamo tako humanu akciju i apriori smo za zaštitu životinja, ali je diskutabilna osoba pod čijim imenom se vodi akcija, te je zato i brzi odgovor izostao."

Mira Gmitrović, manekenka i bivša miss je takođe podržala akciju.

Ostali smo uskraćeni za odgovore velikih modnih kuća: Mona, St.George i Nicola*s i njihovih modnih dizajnera, VR Company i Verica Rakočević, Mirjana Marić, Dragana Ognjenović, Milan Marković...
Uzimajući u obzir način života koji modni kreatori vode, da su često odsutni i na putu zbog različitih modnih revija i modnih dešavanja, nadamo se da će se uskoro svi izjasniti i dati svoj glas u prilog životinjama.
Uvereni smo da će naša akcija pokrenuti kod ljudi saosećanje prema nedužnim životinjama koje se masovno uzgajaju, love i ubijaju a da za to postoji alternativa - veštačko krzno koje je pođednako lepo, toplo, otmeno i elegantno, a da zbog njega nijedna životinja ne strada.

Za više informacije molimo vas posetite rubriku Vesti i Krzno na www.sloboda-za-zivotinje.org

Ukoliko se dobro snalazite sa englskim jezikom koristan link je: www.furisdead.com

S poštovanjem,
Udruženje za zaštitu i prava životinja
"Sloboda za životinje"
kontakt@sloboda-za-zivotinje.org
tel. 064/168-55-75
Koordinator akcije, Olivera Stojković

 


Komentari/pitanja

.... svaštara | vesti

.... oglasi

 

2003-2006 © Životinjsko carstvo