....naslovna strana

....pretraživanje

Predstavljamo vam časopis Pet planet
Posetili smo redakciju magazina Pet planet i evo šta su nam ukratko ispričali urednici ovog časopisa.

Početna ideja je u tome da se napravi štampani medij - magazin, koji će biti edukativan, stručan, zabavan, reprezentativan i zreo na tržištu, u okviru koga bi se na različite načine plasirali trendovi podizanja svesti na temu: priroda i zdrava i čista okolina.

U želji da ostvarimo svoj cilj, odlučili smo se za unikatan i specifičan koncept revije Petplanet, koji tretira kulturu očuvanja i u tom smislu kucni ljubimci i unapređenje kulture gajenja. Sa jedne strane, koncept je izabran sa ciljem da se izbegne stereotip suvoparnih ekoloških izveštaja i već dosadnih “eko-skandala”, a da se, sa druge strane, podiže ekološka svest u javnosti, objavljivanjem interesantnih i uzbudljivih tema. Konačno, uz vrhunski dizajn i stručne sadržaje stvorili bismo pozitivan ambijent koga čine prirodne lepote i lepote života uopšte.

                        

Časopis sadrži šest osnovnih rubrika, koje će popuniti 70% unutrašnjeg prostora, dok je preostali deo namenjen kolumnama, otvorenim polemikama i reklamnom prostoru. Rubrike su odabrane u skladu sa modelima interesovanja javnosti za pojedine oblasti, a čija je podela opšteprihavćena u svetu i ne zaobilazi brojne slicne magazine:

1. EKOLOGIJA - Upoznajte neverovatne lepote naše planete i celokupnog našeg okruženja, kroz zanimljive i edukativne tekstove ove rubrike. Putopisi, zdrava ishrana, voda kao najdragocenija tečnost budućnosti, globalna otopljavanja, lekovito bilje samo su neke od mnogobrojnih oblasti kojima ćemo se baviti, u želji da nam obezbedimo bolju i svetliju budućnost. Zato uživajte u prirodi družeći se sa nama...

2. KINOLOGIJA - Zašto je baš pas čovekov najbolji prijatelj saznaćete upravo u ovoj rubrici. Vodićemo vas kroz život vašeg ljubimca iz ugla psihologa, veterinara, raznih stručnjaka, dugogodišnjih odgajivača. Prikazaćemo vam svet koji vidi upravo Vaš pas. Šta vide, osećaju, da li nas razumeju, koliko su inteligentni i mnoštvo drugih informacija….

3. ORNITOLOGIJA -Kod nas postoji veliki broj ljubitelja i odgajivača ptica, čija preokupacija su egzotične ptice, pa i kanarinci i tigrice. Proverite koja je ptica za Vas u zavisnosti od uslova koje imate u vašem domu. Papagaji nisu tu samo da ponavljaju, možda možemo nešto i da naučimo od njih pokazuju najnovija istraživanja. Zato brzo poletite zajedno sa nama kroz ovu rubriku u ogromna nebeska prostranstva. Otkrićete bar na trenutak kakav je osećaj kada vas ne sputava gravitacija.

                   


4. FELINOLOGIJA -Stari Egipćani su je smatrali božanstvom ne samo zbog njene čudne naravi, već i zbog koristi koja je u to vreme bila značajna. Naravno, u pitanju je mačka za koju ćete morati da priznate jednu stvar, a to je da ne postoji ljubimac koji se lepše umiljava oko Vas. Saznajte sve o neverovatnim osobinama ovih prelepih i tajanstvenih životinja. Za one koji imaju macke ova rubrika će biti prava poslastica, a za one koji nemaju nateraće ih da se zapitaju “ Kako to da do sada nemam mačku?”.

5. AKVARISTIKA - Gde naći određene vrste ribica,kako urediti Vaš akvarijum,koje se ribice preporučuju amaterima, a koje profesionalcima…..Te i mnoštvo drugih informacija možete naći upravo na stranicama ove rubrike. Morski akvarijum, slatkovodni akvarijum……….Zaronite zajedno sa nama i uživajte u podvodnom svetu.

6. TERARISTIKA - Iguane, gusteri, pitoni, tarantule, žabice i ostale egzoticne zivotinje u vama sigurno izazivaju strah. Pobedite taj strah zajedno sa nama upoznavanjem ovog neverovatno tajanstvenog i egzotičnog sveta reptila. Svetski stručnjaci će vam ispričati svoja iskustva, kroz koja ćete naučiti da ove životinjice mogu biti isto tako pitome i ljupke kao i svi ostali kućni ljubimci. Zato idemo brzo u tropske džungle u potragu za tajanstvenom crvenookom žabicom, ili u pustinje po najotrovnije zmije, ili u reku Nil po krokodile…. Naravno sve to radimo iz vaše sobe, kancelarije, škole… kroz bezbedne i živopisne strane ove rubrike.

Nakon ovog kratkog pregleda, najbolja preporuka za ovaj izuzetan časopis jeste da ga pogledate iz svojih ruku. Sasvim smo sigurni smo da ćete odmah poželeti i da ga kupite i iščitate od korica do korica.

....nestali     ....ko je autor
....kućni ljubimci     ....usluge
....ekologija     ....kontakt
....divljina     ....saradnja
....forum     zahvaljujem se....
....saopštenja     ....adrese
....galerija    
   
   
   
   
   
     
       
       

2004 © Životinjsko carstvo